Regioni

U PRIJEDORU TRENUTNO 16 OBOLJELIH Opaku zarazu pobijedilo 128 osoba

Na području grada Prijedora trenutno je registrovano 16 osoba sa pozitivnim testom na korona virus. Do sada se 128 Prijedorčana oporavilo od oboljenja uzrokovanog virusom korona, a 15 osoba je preminulo.

U PRIJEDORU TRENUTNO 16 OBOLJELIH Opaku zarazu pobijedilo 128 osoba
FOTO: GRADSKA UPRAVA PRIJEDOR

Iz Štaba za vanredne situacije grada Prijedora saopštili su da je pod zdravstvenim nadzorom, odnosno u u kućnoj izolaciji 40 osoba i da je zdravstveni nadzor prestao za 2.279 Prijedorčana.

– U JZU bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor na kovid odjeljenje radi liječenja pacijenta sa pozitivnim testom na virus korona smješteno je devet osoba od kojih je sedam iz Prijedora, a dvije su iz Kozarske Dubice – kažu iz ovog Štaba.

Oni podsjećaju da je juče Republički štab za vanredne situacije donio zaključak kojim se do 17. 08. 2020. godine zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba.

– Ovim zaključkom se do 17.08. 2020.godine ograničava radno vrijeme ugostiteljskim objektima za ishranu i piće od šest do 23 časa. Dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike uz poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske – podsjećaju oni.

Oni dodaju da je Gradski štab za vanredne situacije odobrio „Plan podjele stadiona na definisane zone sa mapom Gradskog stadiona“ koji je urađen od strane FK“Rudar –Prijedor“ Prijedor u skladu sa Planom mjera i procedura „COVID -19“ za odigravanje utakmica premijer omladinske lige i završnice omladinskog Kup BiH bez prisustva publike za takmičarsku 2020/ 2021 . sezonu

Iz prijedorskog Štaba kažu da je Republički štab za vanredne situacije donio zaključak o donaciji direktnih antigenskih testova za dokazivanje „ SARS-CoV-2“ javnim bolničkim ustanovama kojim se JZU Bolnici „Dr Mladen Stojnović“ Prijedor dodjeljuje 28 pakovanja, odnosno 700 testova.

– Gradski štab za vanredne situacije apeluje na stanovnike grada Prijedor da se pridržavaju propisanih mjera za sprečavanje pojave i širenja novog virusa korna, a prije svega da održavaju fizičku distancu od dva metra, nose zaštitne maske, održavaju mjere lične higijene te da vrše redovno čišćenje i dezinfekciju prostorija u kojima borave i rade – preporučuju iz prijedorskog Štaba.