Gradovi

U Prnjavoru održan sastanak načelnika pet opština radi USAGLAŠAVANJA ODLUKA i mjera o radu ugostitelja

 Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš bio je danas domaćin sastanka na kojem su sa načelnicima Čelinca Vladom Gligorićem, Srpca Mlađanom Dragosavljevićem i Laktaša Miroslavom Bojićem, te gradonačelnikom Dervente Miloradom Simićem usaglašavane mjere koje bi trebale biti na snazi ako Republički štab za vanredne situacije donese odluku da nakon 15. aprila o radu ugostiteljskih objekata odlučuju lokalne zajednice u skladu sa epidemiološkom situacijom.

U Prnjavoru održan sastanak načelnika pet opština radi USAGLAŠAVANJA ODLUKA i mjera o radu ugostitelja
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Iz opštine Prnjavor saopšteno je da je usaglašeno da će ovakvi sastanci biti redovno održavani i u narednom periodu s ciljem donošenja što efikasnijih odluka i mjera za dobrobit svih stanovnika opštine ili grada.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, od sutra do 15. aprila ugostiteljskim objektima za ishranu i piće ograničeno je radno vrijeme od 6 do 22 časa uz strogo poštovanje uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pročitajte još

Od sutra je dozvoljen rad i fitnes centrima.

Iz Opštinskog štaba za vanredne situacije u Prnjavoru navode podatak da je u protekla 24 časa na području ove opštine registrovano još devet osoba zaraženih virusom korona, dok se pod zdravstvenim nadzorom nalazi 206 lica.

Na području opštine Prnjavor od početka pandemije registrovano je 1.127 osoba zaraženih virusom korona, dok je 81 preminula.