Banjaluka

U PRODAJI I MJESEČNE KARTE Od ponedjeljka autobusi saobraćaju po novom redu vožnje

S obzirom na to da se privredna i ostala djelatnost na području grada Banjaluke vraća u funkciju, da je ukinuto vanredno stanje i policijski čas, od 25. maja, javni prevoz putnika će funkcionisati sa ljetnjim režimom redova vožnje koji će na određenim pravcima biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz Gradske uprave.

U PRODAJI I MJESEČNE KARTE Od ponedjeljka autobusi saobraćaju po novom redu vožnje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Dodali su da u ponedjeljak počinje prodaja svih vrsta mjesečnih karata, i da će putnici sa kupljenim kartama za jun moći koristiti javni prevoz i zadnje sedmice maja koja je ispred nas.

-Ukupan broj polazaka koji će u ponedjeljak moći koristiti građani iznosi na gradskim linijama oko 800, a na prigradkom području preko 150, i više nema restrikcija polazaka u pojedinim dijelovima dana. Prvi polasci će biti od 5.30 od šest časova, a zadnji oko 22:30, u zavisnosti od linije naveli su u Gradskoj upravi.

Iz Gradske uprave su uputili apel građanima da u vrijeme kada radnici koriste prevoz za dolazak na posao i povratak sa posla kući, prevoz ne koriste druge kategorije stanovništva.

-U cilju zaštite putnika i voznog osoblja od prenošenja virusa, putnici treba da se ponašaju u skladu sa preporukama zdravstvenih institucija, a autobusi će biti kao i do sada redovno dezinfikovani-naveli su u Gradskoj upravi.

Svi redovi vožnje će biti postavljeni u autobuse i na sajt grada, a dodatne informacije se mogu dobiti prilikom kupovine mjesečnih karata kao i u Odjeljenju za saobraćaj i puteve na telefon 051-244-444, lokal 481.

Red vožnje od 25, maja možete pogledajte ovdje.