Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U PRODAJI I MJESEČNE KARTE Od ponedjeljka autobusi saobraćaju po novom redu vožnje

Banjaluka
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

S obzirom na to da se privredna i ostala djelatnost na području grada Banjaluke vraća u funkciju, da je ukinuto vanredno stanje i policijski čas, od 25. maja, javni prevoz putnika će funkcionisati sa ljetnjim režimom redova vožnje koji će na određenim pravcima biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, saopšteno je iz Gradske uprave.

Dodali su da u ponedjeljak počinje prodaja svih vrsta mjesečnih karata, i da će putnici sa kupljenim kartama za jun moći koristiti javni prevoz i zadnje sedmice maja koja je ispred nas.

-Ukupan broj polazaka koji će u ponedjeljak moći koristiti građani iznosi na gradskim linijama oko 800, a na prigradkom području preko 150, i više nema restrikcija polazaka u pojedinim dijelovima dana. Prvi polasci će biti od 5.30 od šest časova, a zadnji oko 22:30, u zavisnosti od linije –naveli su u Gradskoj upravi.

Iz Gradske uprave su uputili apel građanima da u vrijeme kada radnici koriste prevoz za dolazak na posao i povratak sa posla kući, prevoz ne koriste druge kategorije stanovništva.

-U cilju zaštite putnika i voznog osoblja od prenošenja virusa, putnici treba da se ponašaju u skladu sa preporukama zdravstvenih institucija, a autobusi će biti kao i do sada redovno dezinfikovani-naveli su u Gradskoj upravi.

Svi redovi vožnje će biti postavljeni u autobuse i na sajt grada, a dodatne informacije se mogu dobiti prilikom kupovine mjesečnih karata kao i u Odjeljenju za saobraćaj i puteve na telefon 051-244-444, lokal 481.

Red vožnje od 25, maja možete pogledajte ovdje.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO