Svijet

U PROŠIRENOM FORMATU Počeo drugi dio sastanka Bajdena i Putina

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik SAD Džozef Bajden započeli su razgovore u proširenom formatu tokom samita u Ženevi, saopšteno je iz pres-službe ruskog Kremlja.

U PROŠIRENOM FORMATU Počeo drugi dio sastanka Bajdena i Putina
FOTO: DENIS BALIBOUSE/EPA

Lideri su ranije održali privatni sastanak kojem su prisustvovali ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i državni sekretar SAD Entoni Blinken, a koji je trajao oko jedan čas i 45 minuta.

Drugom dijelu sastanka prisustvovaće delegacije Rusije i SAD.

Delegaciju Rusije, osim Lavrova, čine njegov zamjenik Sergej Rjabkov, portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, pomoćnik Kremlja Jurij Ušakov i šef Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov.

Osim njih, u delegaciju su i zamjenik šefa kabineta ruskog predsjednika Dmitrij Kozak i specijalni predstavnik Ruske Federacije za Siriju Aleksandar Lavrentijev, koji će učestvovati u razgovorima o regionalnim pitanjima, prije svega u vezi sa Rusijom i Sirijom, prenosi TASS.

CNN je objavio da američku delegaciju, osim Blinkena, čine američki savjetnik za državnu bezbjednost Džejk Saliven, direktor Savjeta bezbjednosti SAD za Rusiju Erik Grin i zamjenik državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nulend.

Samitu prisustvuju i ruski ambasador u Vašingtonu Anatolih Antonov i američki ambasador u Moskvi Džon Saliven.

Prihvati notifikacije