Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

PLJUŠTE KAZNE ZBOG TOMPSONA Urednicima smanjene plate zbog puštanja spota ustaškog pjevača

Svijet
Autor:

Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

Umanjenjem dvomjesečne zarade za po 20 odsto kažnjeno je troje zaposlenih u RTCG zbog propusta u emisiji “Dobro jutro, Crna Goro”, kada je emiitovana pjesma hrvatskog muzičara Marka Perkovića Tomsona, koji je poznat kao neko ko u svojim pjesmama i na koncertima glorifikuje ustaštvo.

Tompsonov pjesma je u Jutarnjem programu RTCG puštena 9. maja, kada se u gotovo cijelom svijetu obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

Kako je prenio portal CdM, generalni direktor RTCG Božidar Šundić kaznio je umanjenjem za po 20 odsto tokom dva mjeseca urednicu Jutarnjeg programa Milicu Babić, urednicu sporne emisije Mariju Razić i muzičkog urednika TVCG Slavena Knezovića.

Kazne su čin odgovornosti prema poverenim zaduženjima i sastavni dio funkcionisanja u RTCG, rekao je Šundić i izrazio žaljenje zbog ovog propusta.

– Uređivačka politika RTCG bila je i biće ista, utemeljena na antifašističkim i evropskim normama, jer su to ujedno vrijednosti u kojima je RTCG i ponikla 27. novembra 1944. kada je te ratne godine osnovan najstariji mediji Radio Crne Gore – naveo je Šundić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO