Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U septembru osmi Sajam privrede, poljoprivrede i turizma “Kozarska Dubica 2018”

Regioni
Autor:

Foto Srna

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, Vlade Srpske, Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i načelnika Kozarske Dubice u septembru će biti održan osmi Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma “Kozarska Dubica 2018”.

Sajam će biti održan 28. i 29. septembra u kompleksu Sportske dvorane u Kozarskoj Dubici, u organizaciji “RS konsalting end trejd” /RS Consulting and Trade/ Banjaluka, dok su suorganizatori opština Kozarska Dubica i Područna Privredna komora Banjaluka.

Manifestacija će okupiti brojne domaće i strane privredne subjekte, ekonomske stručnjake, članove regionalnih i državnih privrednih komora, gradonačelnike i načelnike gradova Republike Srpske, BiH, zvanične predstavnike prijateljskih gradova, kao i domaće zvaničnike i inostrane diplomate, najavili su organizatori.

Regionalni sajam privrede od osnivanja bilježi konstantan rast broja izlagača iz svih privrednih oblasti, sa namjerom da se u narednim godinama specijalizuje na izlagače iz oblasti električne energije, građevinarstva, poljoprivrede, poslovnih zona kao investicionih potencijala regije i turizma.

Centralne teme Sajma za 2018. godinu su investicioni projekti energetskog sektora i sektora rudarstva, kao i “zelene investicije”, regionalni energetski projekti putem regionalne saradnje, regionalno napredovanje, poslovni sastanci kompanija cijelog regiona i saradnja po modelu javno-privatno partnerstvo.

Sajamske teme biće i obnovljivi izvori energije i ubrzani razvoj tržišta energije iz biomase, ali i energetska efikasnost, kao i novi pristup problematici finansiranja projekata i ESKO ugovori.

Paralelno sa ovim sajmom biće održan sajam poljoprivrede na kome će se izlagači, poljoprivredni proizvođači i lokalne zajednice upoznati o trenutnim projektima i dostupnim sredstvima za razvoj agrara i poljoprivrede kao grane privrede uopšte.

Predviđeni su i aktuelni stručni prateći i konferencijski programi, uz mogućnost učešća izlagača na temu razvoja poslovnih zona i privlačenja investicija u lokalne zajednice banjalučke regije.

Medijski pokrovitelj 8. Regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma “Kozarska Dubica 2018” je JP Centar za informisanje i kulturu Kozarska Dubica.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO