Politika

U skladu sa redoslijedom izbornih aktivnosti: CIK BiH objavio uputstva za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata

Podnošenje prijava za ovjeru koalicija i lista nezavisnih kandidata za učešće na ovogodišnjim lokalnim izborima traje od 10. do 18. juna do 16.00, u skladu sa Uputstvom o rokovima i redoslijedu izbornih aktivnosti.

nove tehnologije za izborni proces predstavljene u Centralnoj izbornoj komisiji BiH
FOTO: FENA/AMER KAJMOVIĆ

Prijava za ovjeru koalicija i lista nezavisnih kandidata vrši se posredstvom onlajn portala CIK BiH “e-izbori” https://eizbori.izbori.ba – saopšteno je iz CIK BiH.

Zahtjev za otvaranje korisničkog naloga dostupan je na linku: https://www.izbori.ba/Documents/2024/06/zahtjev_za_otvaranje_korisnickog_naloga_koalicije_i_liste_NK-srp.pdf.

Pročitajte još

Popunjen zahtjev se dostavlja CIK BiH mejlom [email protected].

Sastavni dio prijave za ovjeru koalicije/liste nezavisnih kandidata je i obrazac saglasnosti za članstvo u koaliciji/lista nezavisnih kandidata, koji svojeručno potpisuje svaki predsjednik političke stranke koja ulazi u koaliciju, odnosno svi nezavisni kandidati koji čine listu nezavisnih kandidata.

CIK BiH je danas objavila i prezentaciju “Uputstva za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i lista nezavisnih kandidata” pod linkom: https://www.izbori.ba/Documents/2024/06/prezentacija_upute_za_podnosenje_prijava_za_ovjeru_koalicija_i_listi_nk-srp.pdf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu