Banjaluka

U SKLOPU NEDJELJE DJETETA Isidora Sekulić preuzela ključeve grada na sedam dana (FOTO)

U okviru obilježavanja „Nedjelje djeteta“, gradonačelnik Draško Stanivuković uručio je ključeve grada najmlađim Banjalučanima koji će simbolično tokom ove sedmice upravljati gradom.

U SKLOPU NEDJELJE DJETETA Isidora Sekulić preuzela ključeve grada na sedam dana (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ključeve su ove godine preuzeli učenici trećeg razreda Osnove škole „Branko Ćopić“, tačnije mala gradonačelnica Isidora Sekulić, dok su njihovi drugari iz drugog razreda otpjevali pjesmu o dječijim pravima.

Gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je uručio ključeve grada maloj gradonačelnici, poručio je kako je srećan što Grad Banja Luka vešć tradicionalno obilježava „Nedjelju djeteta“ te da svaki dan treba da pričamo o pravima djece.

Pročitajte još

Mala gradonačelnica, Isidora Sekulić, učenica trećeg razreda Osnovne škole „Branko Ćopić“, koja će simbolično upravljati gradom u narednih sedam dana, poručila je kako se nada da će biti dobra gradonačelnica.

– Želim da kažem da je najvažnije da su djeca srećna i voljena od svojih roditelja. Ja se nadam da ću biti dobra gradonačelnica – poručila je Sekulić.

Njen zamjenik, Tibor Dragišić, naveo je koja su to osnova dječija prava, obaveze, te šta za njih predstavlja „Nedjelja djeteta“.

– Nedjelja djeteta je posebna nedjelja za svako dijete i sva djeca treba da imaju posebna prava. To su pravo na školovanje, učenjek, igru, zabavu, a obaveze su da radimo zadaću, sređujemo sobu i slično – rekao je Dragišić.

Obilježavanje „Nedjelje djeteta“ provodi se u većini evropskih zemalja sa ciljem da se promovišu osnovni ciljevi Konvencije UN o pravima djeteta.

Prihvati notifikacije