Gradovi

U Srebrenici otvoren prvi regionalni muzički kamp

U Srebrenici je danas zvanično otvoren prvi regionalni muzički kamp pod nazivom “Srebrenica muzički kamp 2018”, koji okuplja 150 djece iz Srbije, Hrvatske i BiH.

U Srebrenici otvoren prvi regionalni muzički kamp
FOTO SRNA

Organizator je srebrenička “Kuća dobrih tonova”, a među vrhunskim muzičkim stručnjacima koji će raditi sa djecom u okviru ovog kampa je i umjetnički direktor orkestra “Bečki dječaci” Gerald Virt.

Umjetnički direktor “Kuće dobrih tonova” Ismar Porić rekao je da su danas počele horske i orkestarske radionice i da sa djecom radi više muzičkih stručnjaka koji ih uče određenim muzičkim i pjevačkim vještinama.

Foto Srna
Foto Srna

Porić je istakao da će djeca nekoliko dana vježbati pjesme različitih žanrova i na koncertu 3. avgusta u Srebrenici zajednički nastupiti i publici predstaviti šta su naučila.

Prema njegovim riječima, cilj organizovanja ovog kampa jeste stvaranje uslova za upoznavanje, druženje i saradnju djece iz regiona i ostvarivanje interkulturalnog dijaloga u okviru pohađanja muzičkih radionica.

Profesor muzike Miljana Radivojević iz Niša kaže da je ovo jedinstvena prilika i način zbližavanja djece i zajedničkog vježbanja muzičkih numera iz ove tri zemlje.

Podršku održavanju ovog kampa pružili su Fond “Otvoreno društvo BiH” i austrijska humanitarna organizacija “Seljaci pomažu seljacima” koja u cijelosti obezbjeđuje sredstva za rad muzičke škole i funkcionisanje “Kuće dobrih tonova” u Srebrenici koja sve usluge djeci pruža besplatno.

Prihvati notifikacije