Gradovi

U SREDNJOJ ŠKOLI PREKINUTA NASTAVA Zbog zaražena dva profesora u Kostajnici nastava na daljinu do 14. decembra

U Srednjoškolskom centru u opštini Kostajnica potvrđena je zaraza dva profesora korona virusom zbog čega je prekinuta nastava u školskim klupama i zamijenjena je onlajn nastavom.

U SREDNJOJ ŠKOLI PREKINUTA NASTAVA Zbog zaražena dva profesora u Kostajnici nastava na daljinu do 14. decembra
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kostajnica kažu da su odluku o nastavi na daljinu donijeli nakon preporuke epidemiologa i da će trajati 14 dana, odnosno do 14. decembra.

– Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske je dala saglasnost za ovakav vid odvijanja nastave. Nastava na daljinu će se održati putem internet stranice škole i raznih platformi. Po isteku perioda od 14 dana direktor Srednjoškolskog centra može da napravi procjenu da li da se ovakav vid nastavi do kraja polugodišta – saopštili su iz Štaba.

Oni su apelovali na građane da poštuju sve propisane higijensko-epidemiloške mjere kako bi sačuvali sebe i druge.

Iz Komunalnog preduzeća “Komunalno” iz Kostajnice obavijestili su korisnike komunalnih usluga vodosnadbijevanja i odvodnje otpadnih voda da zbog pogoršane epidemiološke situacije, a radi zaštite radnika i korisnika komunalnih usluga, neće popisati utrošenu vodu.

– Obračun utroška vode za mjesec novembar 2020. godine vršiće se na osnovu prosječne potrošnje – poručili su iz “Komunalnog”.