Regioni

U sve tri osnovne škole na području opštine Ribnik počeo Program pripreme za polazak u školu

U sve tri osnovne škole na području opštine Ribnik danas je počeo Program pripreme djece za polazak u školu za 42 učenika koji će u ovoj godini krenuti u školu.

U sve tri osnovne škole na području opštine Ribnik počeo Program pripreme za polazak u školu
Foto: Srna

Osim Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Gornjeg Ribnika i “Nikola Mačkić” iz Donje Previje, ove godine i budući prvaci iz Osnovne škole “Petar Kočić” iz Sitnice će naredna tri mjeseca učestvati u ovom programu.

Školi “Petar Kočić” iz Sitnice opština Ribnik je sa 2.100 KM pomogla u opremanju namjenske učionice.

Direktor Osnovne škole “Petar Kočić” Stojanka Dobrijević Dakić rekla je da od juna prošle godine rade na tome da se i u njihovoj školi provede Program predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Ona je navela da su zahvaljući sredstvima opštine uspjeli opremiti učionicu u kojoj će se održavati predšokolsko vaspitanje i obrazovanje.

Zamjenik načelnika opštine Ribnik Nebojša Karać rekao je da na području ove opštine ne postoji ni jedna predškolska ustanova, te da je ovaj program predškolskog vaspitanja veoma važan, jer pomaže budućim đacima u socijalizaciji i pripremi za školovanje.

U Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” upisano je 10, u školi “Nikola Mačkić” 21, a u školi “Petar Kočić” 11 budućih prvačića.