Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U svim osnovnim školama ove tri regije MANJI BROJ UPISANIH UČENIKA

Regioni
Autor:

Foto: Srna

U svim osnovnim školama Sarajevsko-romanijske, Donjopodrinjske i Starohercegovačke regije upisan je manji broj odjeljenja, što je veoma zabrinjavajuće za područne škole i stanovništvo u ruralnim i seoskim krajevima, zaključeno je na sastanku direktora osnovnih škola sa ovih regija.

Predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola u ovim regijama Danijela Mrda rekla je da je ove godine upisano skoro po jedno odjeljenje manje u svim školama, što je veoma zabrinjavajuće.

Ona je nakon sastanka, koji je održan u Višegradu, naglasila da je dogovoreno da Aktiv apeluje kod ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić da se povede računa o područjima koja su mahom rubna i granična sa Federacijom BiH.

– Veoma je bitno da sačuvamo područna odjeljenja i škole, kao i radna mjesta u prosvjeti u osnovnom obrazovanju, te da spriječimo odliv stanovništva sa sela – naglasila je Mrda.

Ona je dodala da je na današnjem sastanku razgovarano i o problemu tehnološkog viška i racionalizaciji putnih troškova.

– Pokušavamo da problem tehnološkog viška riješimo raspoređivanjem u najbliže opštine i škole, te tako uštedimo i određena sredstva u vezi sa troškovima prevoza – rekla je Mrda.

Direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Višegradu Momir Radojičić rekao je da je danas dogovorena saradnja na rješavanju ovih problema.

Sastanku je prisustvovao i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO