Biznis

"U toj je priči previše nedorečenosti" Cenićeva poručila da zakoni o Investiciono-razvojnoj banci RS NEĆE ZAŽIVJETI

Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić izjavila je danas da set zakona koje je juče usvojila Narodna skupština RS, a po kojima Investiciono-razvojna banka RS (IRB) može obavljati unutrašnji platni promet i primati depozite, neće zaživjeti.

Svetlana Cenić
FOTO: BOSNAINFO

Pojasnila je da bi za to bila potrebna i saglasnost Centralne banke BiH zbog čega je moguće da taj pokušaj propadne i prije nego što je počeo, iako je resorna ministarka najavila brojne pripreme. Cenić je istakla da je u toj priči previše nedorečenosti i neusklađenosti s važećim sistemom, te kontradiktornosti i sukoba interesa da bi ikada moglo funkcionisati u praksi.

– Ukoliko bi pokušali to provesti na silu, bez saglasnosti Centralne banke BiH i protiv svih međunarodnih upozorenja, to bi se urušilo jer su oni poznati po tome da ne znaju upravljati finansijama i bankarskim sistemom – navela je Cenić.

Pročitajte još

Podsjetila je da je politička garnitura koja to pokušava provesti dosad upropastila toliko stvari da će ovo biti samo još jedna u nizu i pritom će još više ljudi završiti na crnoj listi SAD.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu