Banjaluka

U toku pregovori sa autobuskim prevoznicima: Iz Grada poručili da preduzimaju sve kako građani ne bi karte PLAĆALI SKUPLJE

Iz Gradske uprave su poručili da već nekoliko dana analiziraju i razgovaraju sa prevoznicima sa područja grada vezano za situaciju koja je nastala naglim poskupljenjem goriva i naftnih derivata.

U toku pregovori sa autobuskim prevoznicima: Iz Grada poručili da preduzimaju sve kako građani ne bi karte PLAĆALI SKUPLJE
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Ono što su nas oni informisali jeste da je stanje u ovom trenutku alarmantno, kada pričamo o funkcionisanju javnog prevoza, a tiče se poskupljenja goriva i naftnih derivata, što se odražava na funkcionisanje javnog prevoza. Ono što su nas takođe obavijestili jeste da će uputiti zvaničan zahtjev Kabinetu gradonačelnika i Kabinetu predsjednika Skupštine Grada, kako bi se ova pitanja razmatrala po hitnoj proceduri, koja su od opšteg javnog interesa, kazali su u Gradskoj upravi.

Naveli su da je Gradska uprava formirala tim koji razmatra prijedloge te da ostaju privrženi ideji ušteda.

Pročitajte još

– Pokušaćemo da, poskupljenja koja utiču na sve, u ovom slučaju ne osjete građani – rekli su.

– Analiziramo koliko bi to sve koštalo Grad, te koji dio tereta je moguće da Gradska uprava preuzme na sebe. Ostajemo privrženi idejama besplatnog javnog prevoza za porodice četiri plus, već od marta i za penzionere, besplatnih udžbenika, sufinansiranje vrtića. Bićemo maksimalna brana poskupljenjima, ali moramo shvatiti da je rijeka poskupljenja nabujala – zaključili su u Gradskoj upravi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije