Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U VATRI NESTALO MILION I PO MARAKA Vlasnici preduzeća iz Trna poručili radnicima da neće ostati bez posla

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

U požaru koji je u utorak uveče zahvatio preduzeće „Procesna oprema“ u Trnu kod Laktaša pričinjena je šteta veća od milion i po maraka, saznaje Srpskainfo.

Prema našim saznanjima, pri gašanju ovog požara potrošeno je oko 80.000 litara vode.

– U gašenju požara učestvovalo je ukupno 14 vatrogasaca, od čega ih je osam bilo iza Laktaša, a šest iz Banjaluke. Na intervenciju vatrogasci su došli sa tri vozila – kažu naši sagovornici.

Prema pričama očevidaca, plamen se dizao i nekoliko desetina metara iznad preduzeća.

Intervencijom vatrogasaca spriječeno je da se požar proširi i na stambene objekte koji se nalaze u blizini fabrike. Ovo preduzeće bavi se proizvodnjom bojlera, ali i opreme za mljekare, pivare i sokare.

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Sin vlasnika preduzeća „Procesna oprema“  Veljko Vukadin rekao je da neće odustati i da će obnoviti proizvodnju i pored toga što im je pričinjena ogromna šteta.

– Izbjegli smo iz Jajca, gdje nam je sve izgorjelo, a  moj otac Slobodan je ovdje krenuo od nule. One, 2014. godine, dva puta su nam štetu nanijele poplave, a sada dolazi i do ovog požara. Sada imamo direktnu štetu od najmanje 1,5 miliona maraka, a indirektna je znatno veća. Ali, nećemo pokleknuti – istakao je Vukadin.

Osim objekta, izgorjele su i veoma vrijedne mašine. Samo jedna od njih vrijedi oko 400.000 maraka. U ovom preduzeću je zaposleno 15 radnika, ali im vlasnik poručuje da neće ostati bez posla.

Veljko Vujadin ističe da ne zna šta bi mogao biti uzrok požara. Na početku se sumnjalo da je požar izazvala kotlovnica, ali nakon gašenja vatre to je isključeno jer ona nije oštećena.

Za sada se sumnja da je požar izazvao kvar na elektroinstalacijama. Inspektori će pregledati snimke bezbjednosnih kamera kako bi utvrdili gdje je izbio požar.

Da gori firma vlasnike je, u utorak oko 18.25, obavijestio komšija. O svemu su potom obaviješteni vatrogasci iz Laktaša, a u pomoć su im priskočile i kolege iz Banjaluke.

– Na terenu je bilo naših osam vatrogasaca sa tri vozila. Tokom intervencije mi smo potrošili oko 48.000 litara vode. Dugujemo veliku zahvalnost pripadnicima Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banjaluka  – rečeno je u Vatrogasnoj jedinici Laktaši.

Banjalučki vatrogasci kažu da su rado pomogli kolegama.

– U blizini mjesta požara imali smo hidantsku mrežu, tako da se nismo morali vraćati u jedinicu, čime smo ubrzali dejstvo  – rekao je Mladen Ćućun, načelnik banjalučkog Odsjeka za poslove civilne zaštite i Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Lančani sudar

Na magistralnom putu u blizini preduzeća „Procesna oprema“ u utorak oko 18.30 dogodio se sudar tri automobila, a tom prilikom nije bilo povrijeđenih. Policija je izašla na lice mjesta i obavila uviđaj.

Lančani udes se najvjerovatnije dogodio jer su vozači gledali u pravcu zapaljene hale.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO