Hronika

U velikoj akciji uhapšeno 8 osoba: Na društvenim mrežama prodavali falsifikovane brendirane stvari, suplemente i auto dijelove (FOTO)

Pripadnici MUP Srbije, policijskih uprava u Šapcu, Požarevcu, Nišu, Kikindi, Somboru, Leskovcu, Valjevu, Novom Pazaru i Pančevu, u koordinaciji Službe za suzbijanje kriminala UKP, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima i Republičkom tržišnom inspekcijom, uhapsili su osam osoba.

zaplijena fasifikovane robe
FOTO: MUP SRBIJE

U akciji suzbijanja i otkrivanja krivičnih djela u vezi sa nelegalnom proizvodnjom i trgovinom zaplijenjeni su dijetetski suplemenati, veterinarski preparati, razne fizičke robe, falsifikovana roba proizvođača zaštićenih robnih marki, falsifikovani i polovni auto-dijelovi.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela nedozvoljena trgovina, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, kao i nedozvoljeno skladištenje robe uhapšeni su H. Č. (26) iz Oroma, M. J. (58) iz Niša, N. I. (24) iz Doljevca, N. Ž. (28) iz Malog Crnića, B. M. (38) iz Šapca, N. M. (28) iz Aleksinca, N. P. (51) iz Leskovca i M. S. (29) iz Merošine.

zaplijena fasifikovane robe
FOTO: MUP SRBIJE

Takođe, protiv još pet osoba starosti 59, 24, 31, 44 i 50 godina nadležnim osnovnim javnim tužilaštvima biće podnete krivične prijave u redovnom postupku za navedena krivična djela.

zaplijena fasifikovane robe
FOTO: MUP SRBIJE

Nudili falsifikovane proizvode preko društvenih mreža

Oni se sumnjiče da su tokom prošle i ove godine bez odobrenja nadležnih državnih organa za bavljenje proizvodnjom i trgovinom dijetetskih suplemenata i drugih roba i usluga, u svrhu prodaje u dužem vremenskom periodu, nabavili veću količinu sirovina i falsifikovanih proizvoda koje su nudili na prodaju putem društvenih mreža.

Pročitajte još

Kako se sumnja, ovu robu su prodavali fizičkim licima kao krajnjim potrošačima, posredstvom kurirske pošte i na ovaj način su ostvarili imovinsku korist u iznosu od 114.218.493 dinara (oko 1.900 000 KM), dok je kod njih pronađena i oduzeta nelegalna roba u vrijednosti od 11.404.306 dinara (oko 189 767 KM).

Osumnjičenima H. Č., M. J., N. I. i N. Ž. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, dok su B. M., N. M, N. P. i M. S. uz krivičnu prijavu privedeni nadležnim tužilaštvima, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije