Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

U Vukosavlju otvoreni drugi “Gastro susreti”

Regioni
Autor:

Foto Srna

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković otvorio je danas u Vukosavlju turističko-gastronomsku manifestaciju “Gastro susreti” na kojoj učestvuje više od 20 izlagača.

Gluhaković je rekao da ova manifestacija po broju izlagača i posjetilaca pokazuje da turizam na ovim prostorima zaslužuje pažnju i izrazio očekivanje da će “Gasto susreti” dobiti regionalni karakter.

-Gastro susreti širom Republike Srpske pokazuju da imamo veliko bogatstvo, zbog čega resorno ministarstvo i Vlada Republike Srpske podržavaju ovakve manifestacije – rekao je Gluhaković.

On je naglasio da je rukovodstvo opštine na čelu sa načelnikom Borislavom Rakićem, Gastro susrete prepoznalo kao odličan način za promociju lokalne zajednice i ovog prostora.

Načelnik opštine Vukosavlje Borislav Rakić izrazio je zadovoljstvo brojem izlagača i posjetilaca, kojih je više u odnosu na prošlogodišnju manifestaciju i rekao da su Gastro susreti doprinijeli da se ova lokalna zajednica nađe na turističkoj karti Republike Srpske.

On je napomenuo da je vrijednost Gastro susreta i u tome što su na manifestaciji prisutni predstavnici svih naroda – Srba, Bošnjaka i Hrvata, čime se šalje poruka da je Vukosavlje lokalna zajednica za suživot svih građana, bez obzira na nacionalnu i drugu pripadnost.

Svečanom otvaranju Gastro susreta prisustvovali su predstavnici opština Modriča, Odžak, Pelagićevo i Donji Žabar.

Na ovoj manifestaciji izložena su tradicionalna jela i pića sa područja Posavine, te ručni radovi udruženja građana iz Vukosavlja, Modriče, Šamca, Pelagićeva i Donjeg Žabara.

U kulturnom dijelu manifestacije, koja se održava na novouređenom platou ispred Društvenog doma u Jakešu, nastupila su kulturno-umjetnička društva “Posavina” iz Crkvine kod Šamca, “Šefko Avdić” iz Tarevaca kod Modriče, “Aktiv 4” iz Modriče, “Zoran Tomušilović” iz Dugog Polja – Borajica i Pjevačka grupa “Heruvimi” iz Šamca.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO