Društvo

U ZATVORENOM MAKSIMALNO 500 OSOBA Nema više ograničenja za okupljanje na otvorenom

Krizni štab Vlade Srbije donio je danas odluku da više nema ograničenja broja ljudi kada je riječ o okupljanju na otvorenom prostoru, rekla epidemiolog Darija Kisić Tepavčević.

U ZATVORENOM MAKSIMALNO 500 OSOBA Nema više ograničenja za okupljanje na otvorenom
FOTO: GORAN ŠURLAN /RAS SRBIJA

Na otvorenom prostoru mora da se primjenjuje preventivna mjera fizičke distance – udaljenost minimum od jednog metra. Što se tiče zatvorenog prostora maksimalan broj biće 500 osoba, umjesto 100, koliko je bilo dozvoljeno do sada – rekla je Tepavčevićeva.

Ona je navela da je preporuka Kriznog štaba da pacijenti kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona na PCR testiranju, a koji nemaju nikakve simptome, ubuduće idu u kućnu izolaciju, a da će posljednju riječ o tome dati Vlada Srbije na narednoj sjednici.

Pročitajte još

– Kućna izolacija traje 14 dana, uz zdravstveni nadzor. Njihovo stanje će se stalno pratiti. Ukoliko nakon toga ne bude simptoma, ponovo se radi tetsiranje i ako test bude negativan, smatra se da je ta osoba ozdravila – rekla je Tepavčevićeva za Tanjug.

Krizni štab donio je danas i preporuku da nošenje lične zaštitne opreme, maski i rukavica, ubuduće bude obavezno samo u javnom prevozu, o čemu će, takođe, konačnu odluku donijeti Vlada Srbije.