Sport

U ZVEZDI STRAHUJU Čeka se odluka UEFE, kazna će biti najrigoroznija do sada

Kao da nije bio dovoljan nesrećni poraz Crvene zvezde u sinoćnom duelu protiv danskog Midtjilanda, pa je kulminacija svega uslijedila u samom finišu, kada je pred UEFA-u poslata još jedna skandalozna slika sa najvećeg srpskog stadiona u roku od godinu dana.

U ZVEZDI STRAHUJU Čeka se odluka UEFE, kazna će biti najrigoroznija do sada
FOTO: A. DIMITRIJEVIC/ RAS SRBIJA

Poslije vrijeđanja Zlatana Ibrahimovića, koje je oštro osuđeno od strane pristalica crveno-bijelih, Zvezdu će još teže kazne sačekati nakon duela sa Midtjilandom.

Rafal tvrdih predmeta sa sjeverne tribine, koji je bio upućen mađarskom sudiji Bognaru, završio je na glavi pomoćnog trenera Crvene zvezde Federika Panonćinija, koji je nakon bolnog udarca noć proveo u bolnici.

Kako su crveno-bijeli već odradili kaznu zbog vređanja Ibrahimovića, koja je glasila dva meča bez publike i uslovna kazna godinu dana, evidentno je da će u ovom slučaju klub iz Ljutice Bogdana biti znatno teže kažnjen.

Pročitajte još

U najidealnijem mogućem scenariju crveno-bijeli bi ostali bez podrške navijača u jednoj ili dvije naredne evropske utakmice, što će biti popriličan hendikep za sledeće kolo Lige Evrope u kojem će Zvezda igrati možda i najbitniju utakmicu u dosadašnjem dijelu grupne faze, obzirom na to da ih eventualni kiks protiv Ludogoreca na Marakani može koštati prolaska u narednu rundu. Tu sankciju pratila bi i velika novčana kazna.

Austrijski Šturm je, primjera radi, pre nekoliko sezona zbog napada na pomoćnog sudiju kažnjen sa dve utakmice bez publike i dve godine uslovno, a možemo samo zamisliti kakva kazna može da očekuje Crvenu zvezdu, obzirom na to da je ovaj prekršaj napravljen baš tokom uslovnog perioda za crveno-bijele.

Baš zbog toga, na “Marakani” imaju razloga da strahuju od odluke UEFA, a poseban problem biće izveštaj koji je sudija Bognar podnio delegatu, a u kojem navodno stoji da je jedan od predmeta upućen sa tribina pogodio i njegovog pomoćnika, inače rođenog brata sudije.

Ako se ispostavi da je to tačno, Zvezdu čeka i mnogo teža kazna od zatvaranja stadiona, a najrigoroznija sankcija koju bi srpski šampion mogao da dobije, s obzirom na istoriju disciplinskih prekršaja i kršenje uslovnog perioda, jeste izbacivanje iz Evrope na godinu dana.

Prihvati notifikacije