Hronika

UBICA ZADAO 24 KRVAVA UBODA Maloljetni migrant brutalno ubijen iz OSVETE

Maloljetni Avganistanac M. P. (17), koji je nasmrt izboden nožem, najvjerovatnije je, sa čak 24 uboda nožem, ubijen iz osvete jer je nepunih 24 sati ranije usmrtio sunarodnika Kamrana Kana (20).

UBICA ZADAO 24 KRVAVA UBODA Maloljetni migrant brutalno ubijen iz OSVETE
Foto: U. Arsić/RAS Srbija

Potraga za njegovim ubicama traje.

Osveta je bila brutalna: ubice su tinejdžeru nanijele čak 24 uboda nožem, u šumi nadomak kampa u Krnjači, i to u vrijeme dok je policija tragala za njim jer je sa još jednim, takođe maloljetnim zemljakom, usmrtio Kana.

Uhapšeni maloljetnik je na saslušanju negirao krivicu, pa je ubistvo “palo” na Avganistanca izbodenog prije nekoliko dana.

Istražitelji sumnjaju i da ubice nasilnog maloljetnika iz Avganistana takođe žive u nekom od hostela, zbog čega su juče provjeravani objekti u kojima migranti, koji nisu u kampovima, nalaze smještaj.

Inspektori pokušavaju da rekonstruišu kretanje maloljetnika od kada su on i uhapšeni sunarodnik u srijedu uveče u Karađorđevoj ulici u centru Beograda ubili Kana.

Osveta za ubistvo stigla je ekspresno za samo 12 sati. Oružje kojim je izvršena likvidacija bilo je, očekivano, nož, kaže sagovornik Blica upoznat sa istragom.

Čekaju se i rezultati obdukcije, kada će biti poznato da li je sumnja svjedoka da je jedan od napadača bio drogiran tačna.

– Teza da je maloljetnik ubijen iz osvete vjerovatno je istinita. Provjeravaju se migranti bliski ubijenom Kanu i ko je od njih sklon upotrebi noža. Odnosi među njima često su “na krv i nož” – kazao je za izvor upoznat sa istragom.

Poznanici ubijenog Kana za njega su imali samo riječi hvale. Naveli su da je bio skoro dvije godine u Srbiji, da je naučio srpski jezik, kao i da nije pravio nikakve probleme.

Stefanović: Imamo osumnjičenog za ubistvo migranta u Krnjači

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija intenzivno radi na hapšenju osumnjičenog za ubistvo migranta, koje se u četvrtak dogodilo u Krnjači.

– Imamo lice za koje smatramo da je potencijalni izvršilac tog ubistva. Uvjeren sam da će policija vrlo brzo uhapsiti osumnjičenog o čemu ćemo obavijestiti javnost – rekao je Stefanović novinarima poslije prezentacije rezultata MUP-a u borbi protiv korupcije, a na pitanje ima li pomaka u istrazi oko ubistva migranata u Krnjači i Karađorđevoj ulici.

Stefanović je naveo da je policija, kada je riječ o slučaju ubistva migranta u Karađorđevoj ulici, otkrila i uhapsila jednog osumnjičenog, a da je drugi, za kojeg se pretpostavlja da je iste večeri ubijen u Krnjači, pobjegao sa lica mjesta i da se krio među drugim migrantima.

Ministar je naveo da je policija ranije upozoravala na ovakve situacije i da se pojedini migranti bave kriminalnim radnjama.

– Ima onih koji zloupotrebljavaju naše gostoprimstvo, ali policija preduzima niz aktivnosti na bezbednosti u centrima za migrante i na sprečavanju kriminalnih radnji – rekao je Stefanović.