Hronika

UBICE SKOVALE LUKAVI PLAN Braća prijavila da su pronašla mrtvog gazdu, a onda je otkriveno da SU GA ONI UBILI

Braća Nikola M. (34) i Marko M. (39), koji su osumnjičeni da su 8. oktobra ove godine u krugu fabrike MIN kopex u Nišu usmrtili biznismena Draška Vulića (46), na sahrani su nosili njegov kovčeg.

UBICE SKOVALE LUKAVI PLAN Braća prijavila da su pronašla mrtvog gazdu, a onda je otkriveno da SU GA ONI UBILI
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

 Izjavila je ovo supruga pokojnika, ogorčena što su ubice iz njegovog bliskog okruženja.

Braća su skovala “lukavi” plan misleći da neće biti otkriveni. Naime, upravo oni su policiji prijavili da su pronašli mrtvog Draška kada su se vratili sa ručka, na koji ih je, navodno, upravo on poslao. Međutim nekoliko dana kasnije ispostavilo se da su upravo braća osumnjičena za ovaj zločin, prenosi Blic.

Nesrećni muškarac ubijen je tako što je pretučen macolom i sjekirom.

Stariji brat sve ispričao policiji

Prema nezvaničnim informacijama navodno je mlađi brat N. M. prvi udario biznismena, koji je isprva uspio da se odbrani, međutim, ipak ga je dokrajčio macolom. Stariji brat je na kraju sve ispričao policiji, ali mlađi i dalje sve negira tako da se okolnosti događaja još utvrđuju, potvrdio je nešto ranije izvor Blica.

Inače, tik nakon zločina, braća su policiji ispričala da “da su vidjeli čovjeka” koji se tog dana sastao sa ubijenim Draškom, a navodno je bio odjeven u sivi sako. Mirno su sačekali da policija dođe kada su javili da su pronašli tijelo.

Pročitajte još

– Njih dvojica su odmah poslije ubistva bila na saslušanju u policiji, a po davanju izjave su pušteni. Ispričali su da im je u četvrtak oko 16 sati gazda rekao da idu na ručak, a dok su izlazili iz kruga fabrike, primijetili su čovjeka u sivom sakou kako prilazi pogonu. Oni su rekli da im Draško nije naredio da odu, niti je bio neprijatan ili užurban – kazao je ranije izvor.

Tada se mislilo da ključ cijele istrage leži u misterioznom posjetiocu.

Sumnjalo se i na lopove

Pričalo se i da je biznismen navodno imao razmirice sa predstavnikom druge firme koja mu je konkurentna. Jedan od pravaca istrage išao kao lopovima. Međutim, nakon sahrane biznismena, ispostavilo se da su ubice sve vrijeme “bile kraj porodice”.

Supruga Draška., ispričala je da je vjerovala da će policija pronaći krivce, ali da je isto tako “zgrožena činjenicom da je riječ o Marku i Nikoli.

– Čak su mu došli i na sahranu. Jedan od njih je nosio kovčeg. Kleli su se da ne znaju šta se dogodilo. Moj suprug ih je dobro plaćao, uvijek su na vrijeme dobijali platu. Tražiću za njih maksimalne kazne. Djeca se svako jutro bude i traže da idu kod oca. Bili smo srećna porodica. Kako ću bez njega? – rekla je Draškova supruga Ana Vulić.