Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“UBICI DATO 10.000 EVRA” Jedna od teorija mještana o masakru kod Negotina dobila NASTAVAK

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Naručilac ubistva Raje Kazimirovića (73), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke (76) i njene kćerke Dragane (53) navodno je, prema riječima mještana, plaćenom ubici iskeširao 10.000 evra.

Ova informacija počela je da kruži selom Jabukovac kraj Negotina otkako su istražitelji otkrili da je u Kazimiroviće pucao profesionalac, koji je tačno znao šta radi. Mještani sela ubijeđeni su da je motiv surove i hladnokrvne likvidacije koristoljublje.

– Neko je znao da je Raja iskopao ćup sa zlatnicima i riješio da ga se dočepa. Raja je prije tri godine sadio neko voće i kada je iskopao rupu za sadnicu, kažu da je našao ćup pun zlatnika. Taj ćup je, priča se, još njegov pradjeda zakopao. I on je bio jako imućan čovjek, pravio je vino i rakiju i prodavao, imao je mnogo imanja – ispričao je jedan mještanin za Kurir.

On još dodaje da su Kazimirovići, inače starosjedioci, oduvijek bili jako bogati.

– Zašto je Raja novac i blago krio i ponašao se kao da je siromašan, to nikome nikada nije bilo jasno. Bio je zatvoren, usamljen i prijek. Nije se mnogo družio s komšijama. Niko ne zna zašto su ubijeni, ali jedino nam novac dolazi u obzir. Sad je počelo da se šuška da je neko platio profesionalcu da ubije Raju i njegove… Možete da zamislite koliko je novca bilo u tom ćupu kada mu se isplatilo da izdvoji desetak hiljada evra za zločin – priča mještanin.

Kriminolozi takođe smatraju da je četvorostruko ubistvo u Jabukovcu djelo profesionalnog ubice.

– Izgleda da je ovaj zločin planiran i da je ubica danima posmatrao žrtve ali i njihove komšije. Pratio je njihovo kretanje i navike i vrebao najpovoljniju priliku da napadne. Imao je vremena da plan sprovede u djelo, pošto je imanje Kazimirovića zabačeno, ali i da počisti teren – kaže Časlav Ilić, forenzičar u penziji, i dodaje da je cijela porodica ubijena da ne bi bilo svjedoka koji bi mogli da prepoznaju napadača.

Sahrana žrtava obaviće se u četvrtak.

(Kurir)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO