Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UBIJENI U ŠEBEZIMA Obilježeno 27 godina od pogibije mrkonjićkih policajaca

Regioni
Autor:

Foto: Srna

U Policijskoj upravi u Mrkonjić Gradu danas je služen parastos, položeni vijenci i prislužene svijeće povodom 27 godina od pogibije 20 mrkonjićkih policajaca ubijenih u Šebezima, nedaleko od sela Liskovica.

Načelnik mrkonjićke Policijske uprave Milan Milekić rekao je novinarima da je na ovaj način odata počast pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske koji su na današnji dan 1992. godine u odbrambeno-otadžbinskom ratu dali živote za odbranu Republiku Srpsku.

– Na ovaj način prisjećamo se njih i njihove žrtve. Njihova djela ne smiju nikada biti zaboravljena – istakao je Milekić.

Otac poginulog policajca Vaso Karać zahvalio je predstavnicima Policijske uprave što nisu zaboravili svoje drugove i dan kada su svoje živote za slobodu.

Ovom činu su, osim predstavnika Policijske uprave i porodica poginulih i nestalih policajaca, prisustvovali i predstavnici opštine Mrkonjić Grad, Boračke organizacije i Udruženja logoraša.

Predstavnici policije i porodica poginulih policajaca položili su cvijeće i na spomen-obilježje u Šebezima.

Hrvatske paravojne formacije i muslimanske “Zelene beretke” iz Jajca su, iz zasjede, 13. juna 1992. godine u Šebezima kod Liskovice ubile 20 policajaca iz Mrkonjić Grada, dok se dvojica vode kao nestali.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO