Svijet

"UBIJENO JE 20.000 LJUDI" Erdogan istakao da se Netanjahu ne razlikuje od Hitlera, pa kritikovao i Ameriku

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da se izraelski premijer Benjamin Netanjahu ne razlikuje od Adolfa Hitlera i uporedio je izraelske napade na Gazu sa nacističkim progonom Jevreja.

Redzep Tajip Erdogan
FOTO: YANNIS KOLESIDIS/EPA

Oni su govorili loše o Hitleru. Kako se oni razlikuju od Hitlera? Natjeraće nas da nam nedostaje Hitler. Da li je ono što Netanjahu radi manje od onoga što je uradio Hitler? Nije – rekao je Erdogan.

Dodao je da je Netanijahu “bogatiji od Hitlera i da dobija podršku sa Zapada”.

– Svaka vrsta podrške dolazi iz SAD. I šta su oni uradili sa svom tom podrškom? Ubili su više od 20.000 stanovnika Gaze – naveo je turski predsjednik.

Pročitajte još

Govoreći na jednom događaju u Ankari, Erdogan je ponovio svoje kritike zapadne podrške Izraelu i dodao da je Turska spremna da primi akademike i naučnike koji su se suočili sa progonom zbog svojih stavova o sukobu u Gazi.

Turski predsjednik je prošle nedjelje izjavio da je sramota za čovječanstvo da toliko “slavnih” država skrštenih ruku gleda izraelske “varvarske napade, masakre i pljačke”, prenosi Blic.

– Istorija će suditi onima koji su odgovorni za izazivanje ove odvratne slike, onima koji su pokušali da je legitimizuju i onima koji su zatvorili oči pred njom – rekao je Erdogan na prošlonedjeljnoj ceremoniji dodjele predsjedničkih nagrada za kulturu i umjetnost u Ankari.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu