Hronika

"UBILI SU MI DIJETE NI KRIVO NI DUŽNO" Neutješna majka tinejdžera koji je upucan u glavu

Kažu da je moj sin prvi pucao na njih, a on ni nije imao oružje.

"UBILI SU MI DIJETE NI KRIVO NI DUŽNO" Neutješna majka tinejdžera koji je upucan u glavu
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Ubili su mi dijete ni krivo ni dužno, priča majka Filipa L. (18), kojeg su u subotu oko 17 časova na Banjici u Beogradu, kako se sumnja, ubila braća Uroš R. (24), Petar R. (34) i Radovan R.

Tinejdžer je upucan u glavu dok je pokušavao da izađe iz automobila na parkingu, dok je njegov drug A. Đ. (21) ranjen u butinu dok je sjedio u vozilu. Sumnja se da je sa njima bio još jedan mladić koji je pobjegao.

Filipova majka juče je sjedila na trotoaru u Bulevaru oslobođenja i nemo je gledala u mjesto gdje je njen sin izdahnuo. S njom je bio i prijatelj koji joj je pomagao da tu postavi bukete cvijeća i zapali svijeće za pokoj duše, piše Telegraf.

– Šta da kažem o tim ološima koji su već bili osuđivani za teška djela i bili zbog toga u bjekstvu. Imaju po 37 i 34 godine, a ubili su dječaka od 18 godina, koji pritom nije imao ništa kod sebe niti ima ikakve veze sa njima. Pa kako oni kažu da su se branili sa skoro 40 godina od ove djece od 18 i 21? To nikom pametnom ne može da uđe u glavu. Čak je i A. Đ. jedan metak okrznuo glavu, a drugi završio u butini – ogorčeno je vikala majka u očaju.

FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RAS SRBIJA

Ona kaže da je njen sin mogao samo da se brani od njihovih golih ruku, ali od oružja nikako, kao i da je sa Filipom i A. Đ. bio još jedan mladić.

– Taj momak je nakon pucnjave krenuo da bježi, a ljudi sa mostića su gledali kako on trči ulicom dok ga jedan od braće juri i puca ka njemu – tvrdi ožalošćena majka.

S druge strane, S. R. majka uhapšene braće, tvrdi da ni njeni sinovi nisu imali oružje kod sebe.

– Nije istina da su moji sinovi imali oružje. Oni su bili na previjanju i nije im palo na pamet da nose oružje, već su ti momci njih presreli i bili su maskirani i naoružani. Ne znam kako su ih onda upucali, hvala Bogu ako su mogli da se odbrane. Djeca su mi prvo napadnuta noževima još prošle nedjelje u kafiću. Oni su se nakon pucnjave sklonili na drugo mjesto da ih još neko ne bi napao jer cijeloj porodici prijete, a kćerki šalju poruke u kojoj joj prijete silovanjem i ubistvom. Meni je skočio pritisak i jedva se držim – priča S. R.

Ona dodaje da žive u strahu od Luke koga je pomenuo i njen suprug u otvorenom pismu javnosti.

– Taj Luka nije izbo samo moju djecu, već mnogo ljudi, a niko ne smije da ga prijavi. Sad treba svi ti roditelji da ustanu i da brane svoju djecu jer ih tjera na silu da prodaju drogu i maltretira im porodice. Moji sinovi su napravili udruženje da bi spasili tu djecu, ali nemaju toliku moć. Policija nas sad čuva i dan i noć, ali što moje sinove nisu čuvali ovih nedjelju dana. Moja djeca su povrijeđena, pogotovu U. oni nisu mogli ništa da urade. Trebalo je da dođu tog popodneva kod mene. Ja sam ih čekala i slala poruke sve vrijeme i ništa nisam znala – jedva izgovara majka dok briše suze iz očiju.