Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UBIO KOLEGU, RANIO TRI OSOBE, PA PUCAO U SEBE Student (19) najavio krvoproliće na koledžu VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Youtube/Screenshot

Student četvrte godine koledža građevinarstva Danil Zasorin (19) juče je u Blagovešćensku na ruskom Dalekom istoku u kabinetu za kompjutersku nastavu iz lovačke puške ubio svog kolegu, ranio još trojicu učenika, a zatim se ubio.

Poslije nemilog događaja studenti koji su se nalazili u učionici su iznijeli više verzija razloga koji je bio okidač za pucnjavu. Po jednoj se Zasorin osvetio kolegama koji su se rugali jednoj njegovoj koleginici. A po drugoj, on je zapalio cigaretu u hodniku koledža i kada su ga upozorili da to ne radi, izbila je svađa koja se tragično okončao.

Međutim, u toku dana je pronađen audio-zapis u kojem Danil Zasorin poručuje da ide na koledž sa namjerom da sa nekima raščisti stare račune i gdje kaže da ga niko ne može zaustaviti u toj namjeri.

Svjedoci tvrde da je Danil ušao u učionicu sa puškom ispod jakne i otjerao iz razreda mladu profesorku. Zatim je prislonio pušku na glavu kolegi Alekseju Golubičnom. Iako su ga ostali molili da ne puca, on je povukao oroz i ubio ga. Zatim je pucao na kolege iz druge grupe.

Kolega Zasorina, koji je sjedio sa njim, tvrdi da je u kabinet student ubica ušao slušajući muziku grupe “Nirvana”. Prije nego što je otvorio vatru navodno je nekim studentima rekao: “Ako želite da živite – bježite!”.

Kada je stigla policija, Danil Zasorin nije htio da se preda, već je zapucao i na njih. Nakon toga su vatru otvorili i policajci. Vidjevši da nema izlaza Zasorin je se ubio.

Oružje je nabavljeno legalno, jer je Danil dozvolu za kupovinu oružja dobio prije par mjeseci. Riječ je o lovačkoj pušci marke “Iž-81”.

Istražni organi u Blagovešćensku žele da naprave detaljnu analizu cijelog slučaja, ne samo ubistva već i da utvrde zašto je student pucao na vršnjake i na kraju se ubio. Jedan od zadataka istrage je da sazna je li Danil Zasorin imao psihijatrijskih problema.

Protiv rukovodilaca firme koja je čuvala školu pokrenut je krivični postupak jer je zbog njihove nepažnje unijeta puška u školu.

Premijer Dmitrij Medvedev je prokomentarisao čitav događaj i naglasio da na svu žalost to nije redak slučaj. Pozvao je rukovodstvo ministarstva prosvete da izuči situaciju i učini sve da se tako nešto ne ponovi.

(Telegraf)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO