Svijet

"UBISTVO IZ ČASTI" Roditelji pretukli i zadavili kćerku (15), pa njeno tijelo bacili u rijeku

Tijelo 15-godišnje djevojčice pronađeno je na obali Rajne, u njemačkoj državi Rajna-Palatinat, dok se za ubistvo osumnjičeni njeni roditelji koji se trenutno nalaze u pritvoru.

Policija u Njemačkoj
FOTO: JAN WOITAS/EPA

Naime, kako navode tamošnji mediji, zločin je šokirao državu nakon što je tijelo djevojčice, koja je identifikovana samo kao Ronja, pronađeno na obali Rajne.

Njena majka (34) i otac (39), porijeklom iz Avganistana, uhapšeni su u međuvremenu, zbog sumnje da su je ubili iz časti, tačnije “da se nisu slagali sa načinom na koji živi život”.

Kako se dalje navodi, njena majka je prijavila zločin policiji, dok se još uvijek utvrđuje da li je mjesto na kom je nađena mjesto i na kom je ubijena. Međutim, nema dokaza koji govore suprotno.

Pročitajte još

Od srijede je jasno da se 15-godišnjakinja utopila, dok je Fokus sada otkrio da su na tijelu pronađeni tragovi nasilja, tačnije “krvarenje u vratnim mišićima i hematomi na gornjem dijelu tijela i ekstremitetima”.

To je nakon obdukcije potvrdio viši javni tužilac Aleksandar Fasel, što znači da je djevojčica najvjerovatnije bila zadavljena i pretučena prije smrti. Roditelji su navodno priznali navode optužbe, ali još uvijek nema potvrđenih detalja zbog istrage koja se nastavlja.

I otac i majka žive u gradu Pirmazensu, ali su registrovani na različitim adresama. Kćerka je živjela sa majkom, dok 39-godišnji otac ima boravišnu dozvolu, a 34-godišnja majka dozvolu za stanovanje, piše Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu