Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ Snimak porodice Jahović otkriva gdje je mala Jana bila za vrijeme ZLOČINAČKOG ČINA

Hronika
Autor:

Foto: RAS Srbija

Pjevačica Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine, a njen ubica još nije pronađen.

– Tačan je podatak da se na trenirci i vešu nalazi više biološkog materijala. Jedan je njen, ostali su tragovi od nepoznatih muškaraca koji nisu članovi porodice. To nama kao braniocima ukazuje da je tokom borbe između Jelene i napadača došlo do biološkog materijala upravo napadača – rekao je Veljko Delibašić, advokat.

Identitet napadača još nije poznat.

– Ispod noktiju Jelene Marjanović nalazi se njen biološki materijal, ali i materijal nepoznatog muškarca. Znači da je bila žestoka borba između Jelene i napadača, logično je da je tako i ostalo tragova. Tu nema biološkog materijala Zorana Marjanovića – kazao je Delibašić.

Tvrdi da postoji snimak koji je zabilježila bezbjednosna kamera porodične kuće Jahović.

– Od prvog dana odbrana traži da se taj snimak pribavi. Tužilaštvo to nije uradilo. Oni zastupaju tezu da je na početku nasipa Jelena otrčala sama, Zoran je ostao sa Janom, a onda je u nekom trenutku Zoran ostavio Janu, otrčao za Jelenom, izvršio ubistvo i vratio se – rekao je Delibašić.

On je naglasio da je tek nedavno pribavljen taj snimak.

– Na snimku se tačno vidi da je Zoran sve vrijeme bio sa Janom. Onda je tužilaštvo promijenilo iskaz, tvrdeći da je Jana bila na nasipu dok je Zoran otišao da je ubije – kazao je Delibašić za Kurir.

Inače, tokom cijele istrage vjeruje se da maloljetna Jana možda ima čak i presudnu ulogu u otkrivanju počinioca. Naglašeno je da je djevojčica ispitana jako brzo nakon zločina.

– Što se Jane tiče, Tužilaštvo tvrdi da se u taj iskaz ne može vjerovati jer dijete koristi termin koji njoj nije svojstven jer je rekla da je “tata u pritvoru”, a logično je da dijete tog uzrasta kaže da je “tata u zatvoru”. To je razlog da se ne vjeruje Jani – objašnjava Delibašić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO