Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ubrzana gradnja druge dionice puta u naselju Šargovac

Banjaluka
Autor:

Foto: Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

Proširenjem trase za buduću saobraćajnicu i početkom gradnje kanalizacije, ovih dana intenzivirani su radovi na izgradnji druge dionice puta u naselju Šargovac, saopšteno je iz Grada.

– Kako bi bila ubrzana gradnja ove saobraćajnice, u dogovoru sa mještanima, uporedo se izvode radovi i rješavaju imovinski odnosi na samoj trasi kako bi, i pored svih ovih problema sa epidemiloškom situacijom, što prije realizovali ovaj projekat – istakao je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Nova dionica Šargovačke ulice biće duga oko 900 metara, a saobraćajnica će biti izgrađena u punom profilu, sa kolovozom širine šest metara, obostranim trotoarima, oborinskom i fekalnom kanalizacijom te javnom rasvjetom.

Izvođač radova je „Građenje Đurić“, a vrijednost investicije je oko 1,1 miliona KM, dok je rok za završetak radova nešto više od pet mjeseci.

Prošle godine, urađena je prva faza ovog projekta, takođe u dužini od oko 900 metara, za što je iz republičkog budžeta izdvojeno milion KM. Ove godine, projekat se nastavlja izgradnjom nove dionice, koja će biti finansirana iz gradskog budžeta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO