Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Učenicima iz Zvornika 10 nagrada za sviranje klavira

Regioni
Autor:

Foto: Rade Jokić/RAS Srbija

Učenici Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ iz Zvornika imali su ove godine odlične rezultate, a poseban uspjeh su postigle učenice koje sviraju klavir u klasi profesorke Ane Ilić, osvojivši čak 10 nagrada na različitim takmičenjima.

Samo na posljednjem Internacionalnom festivalu muzike „Skala“, koji je održan u Brčkom, učenice profesorke Ilić su osvojile četiri nagrade.

– Sara Mijatović osvojila je prvu nagradu, a druge nagrade osvojile su Selena Keser, Elena Jokić i Angelina Ristić. Imale su odlične nastupe, vrijedno radile tokom godine tako da ni rezultati nisu izostali – rekla je Ilićeva.

Ona je dodala da u klasi ima 21 učenika te da sljedeće godine planiraju nastup na više takmičenja.

– Drago mi je što smo uspješno prezentovale našu školu i pokazali da se kvalitetan rad itekako vidi i cijeni. Odličnim rezultatima ostalih učenika pridružili su se ovi koji kod mene pohađaju nastavu na odsjeku za klavir. Zadovoljna sam njihovim radom. Imam dosta dobre djece koja su spremna za ozbiljna takmičenja. Učenice koje su išle na takmičenje su se tokom čitave godine trudile i radile više od ostalih kako bi postigle visoke uspjehe na takmičenjima. Za sljedeću godinu planiramo veći broj nastupa, odnosno takmičenja kako bi učenici mogli da provjere i odmjere svoj rad s drugima. Gledajući na njihov dosadašnji trud i nagrade mislim da ni rezultati neće izostati te da će tih nagrada biti i više – kaže Ilić.

Sara Mijatović je na takmičenjima osvojila dvije prve nagrade, Elena Jokić tri druge nagrade, Selena Keser tri druge nagrade, a Elena Divović jednu drugu nagrada, kao i Angelina Ristić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO