Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Učestvovali i najmlađi Brčaci: Policija Brčko distrikta BiH proslavila 19 godina postojanja

Regioni
Autor:

Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

Policije Brčko distrikta BiH obilježila 19 godina postojanja.

Tim povodom na Trgu mladih priređen je „Police Fest“ na kojem je građanima predstavljana policijska oprema. Izvedeno je i nekoliko pokaznih vježbi kao i prigodan program uz učešće velikog broja mališana brčanskih vrtića.

Centralni događaj bila je svečana akademija održana u Domu kulture u prisustvu predstavnika zakonodavne, izvršne vlasti i predstavnika vjerskih zajednica Brčko distrikta, policijskih agencija iz BiH i predstavnika međunarodne zajednice.

Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta rekao je da se u proteklih 19 godina Policija Brčko distrikta suočavala sa različitim izazovima, ali da stalnim materijalno-tehničkim i kadrovskim jačanjem stvaraju preduslove da mogu odgovoriti novim izazovima.

– Stanje javne bezbjednosti i mira, kriminaliteta, bezbjednosti saobraćaja podignuto je u zadnje dvije godine na veći nivo što smo ostvarili zajedno sa svojim partnerima iz vladinog i nevladinog sektora – rekao je Pisić.

Siniša Milić gradonačelnik Brčkog istkao je da je kao i do sada zadatak Vlade da i ubuduće obezbjeđuje uslove za razvoj policije u skladu sa standardima integriteta i profesionalnosti i radi na njenom materijalno-tehničkom i kadrovskom jačanju.

– Dobra vijest je da smo konačno završili zgradu policije i da je juče potpisano rješenje o upotrebnoj dozvoli za ovu zgradu i ostaje nam da sa ostalim akterima političkog života u Brčkom dogovorimo da kroz rebalans budžeta za ovu godinu ili budžet u narednoj godini obezbijedimo novac za namještaj i tehničku opremu da bi policija mogla preseliti u novu zgradu – reko je Milić ističući da je uvjeren da će to dodatno unaprijediti njen rad.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO