Banjaluka

“UČESTVUJTE U KREIRANJU NOVE POLITIKE” Pejić pozvao mlade da osvježe političku scenu

Šef povjereništva Foruma mladih SPS Saša Pejić poručio je danas da je mladima mjesto u politici i da je vrijeme za smjenu generacija.

“UČESTVUJTE U KREIRANJU NOVE POLITIKE” Pejić pozvao mlade da osvježe političku scenu
FOTO: SPS

Veoma sam srećan kada u razgovoru sa mladima, čujem da zauzimaju svoj stav, da imaju formirano mišljenje o određenim političkim pitanjima, te da na njih imaju svojstvene odgovore i prijedloge. Smjena generacija je prosto prirodan proces, pa tako i u politici – istakao je Pejić.

Ovaj student Medicinskog fakulteta univerziteta u Banjaluci, podvlači da to automatski ne znači da starijima nije mjesto u politici, već da se mladi trebaju što više i što češće uključivati u različite akcije, politički djelovati i stvarati društvo i državu, po svojim mjerilima, koje će biti dobro mjesto za život nas i budućih generacija.

Pejić ističe da je ponosan na činjenicu da Forum mladih SPS ima brojno članstvo, te da je riječ o osobama različitih profila- od srednjoškolaca do visokoobrazovanih mladih ljudi.

– Svi su nam dragocjeni i oni su ti koji ovaj aktiv čine orginalnim i posebnim. Do sada smo sproveli niz akcija, i ponosni smo na svaku pojedinačno. Svaka akcija je orginalna na svoj način. U narednom periodu planiramo još akcija i aktivnosti, o čemu ćemo sigurno obavijestiti javnost. Forum mladih se zalaže za položaj mladog čovjeka u društvu, težimo ka tome da taj položaj bude što bolji i povoljniji – naveo je Pejić.

On je poručio svim mladima Banjaluke, pa i čitave Republike Srpske da budu hrabri i jasni u svojim ciljevima i odlukama.

– Da se bore i izjašnjavaju o položaju mladih ljudi, jer mi smo mladost, mi smo budućnost. Кako kaže ona stara narodna: “Na mladima svijet ostaje”. Zato mladi borite se, radite i trudite se. To je ključ do uspjeha- poručio je Pejić.

On je pozvao mlade da im se pridruže i da postanu dio foruma mladih SPS, te da budu svjedoci i učesnici u kreiranju jedne nove savremene politike.