Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“UDARA KOMŠIJU ISPOD POJASA” Demokratska fronta na Fejsbuk stranici ostavila poruku Kolindi

Politika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Demokratska fronta oglasila se na svojoj Fejsbuk stranici u vezi s izjavom predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović o tome da Hrvati u BiH nisu nacionalna manjina već njen najstariji konstitutivni narod.

Kitarović je juče prilikom Dana otvorenih vrata za Hrvate iz BiH istakla da je hrvatski narod u BiH prisutan duže od hiljadu godina.

– Još koliko juče, hrvatska predsjednica, po profesiji političarka pa i šefica jedne suverene države, sugerisala je gospodinu Daliću, po zanimanju treneru hrvatske fudbalske reprezentacije, da je ‘u susretu s Azerbejdžanom trebalo igrati ofanzivnije’. Koliko god to bilo nespojivo s njenim poslom i kompetencijama, moglo je izgledati barem nekome, čak i simpatično.

NOVA PROVOKACIJA PREDSJEDNICE HRVATSKEJoš koliko juče, hrvatska predsjednica, po profesiji političarka pa i šefica…

Gepostet von Demokratska fronta Bosna i Hercegovina am Samstag, 23. März 2019

Ovo danas što je već spomenuta predsjednica izjavila – da su Hrvati u BiH najstariji konstitutivni narod u toj istoj, našoj, pa i hrvatskog naroda, Bosni i Hercegovini – em je netačno, em nedobronamjerno, em izazivački i predstavlja još jedan udarac ‘ispod pojasa’ komšiji za kojeg, ista ona, uporno tvrdi da mu je (Bosni i Hercegovini) najbolji prijatelj! A da je u pitanju kontinuirana politika na ‘razvaljivanju’ jedinstvene države, potvrđuju i riječi njenih brojnih političkih ‘trbuhozboraca’, poput Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba – naveli su u Demokratskoj fronti.

Kitarović je juče podsjetila i na pravo Hrvata da sami biraju svoje političke predstavnike, koji će ih legitimno predstavljati i zastupati na svim niovima vlasti.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO