Sport

UDARAC ZA FEDERERA Švajcarac zbog krize ostaje bez velike podrške

Rodžera Federera nema na teniskim terenima već osam mjeseci, a to i te kako utiče na njegovu popuarnost, čak i u rodnoj Švajcarskoj.

UDARAC ZA FEDERERA Švajcarac zbog krize ostaje bez velike podrške
FOTO: NIC BOTHMA/EPA

Očekuje se da bi legendarni teniser mogao da zaigra na Australijen openu početkom 2021, ali ni to nije sigurno. Zvanični Federerov fan klub u Švajcarskoj “Fans4Roger” prolazi kroz veliku krizu. Moguće je da cijela situacija ubrza Rodžerov odlazak u penziju, a kako kaže Tomas Rojteler, predsednik ove organizacije, moguće je i gašenje kluba.

Troškovi se gomilaju svakog dana i oni su konstantni. Vjerovatno ćemo biti prinuđeni da ugasimo Rodžerov fan klub. Postoje ljudi ovdje koji žive za Federera, i ako se to desi, njihov svet će biti srušen. Koliko god to brutalno zvučalo, tenis je postojao prije Rodžera i postojaće poslije njega – izjavio je Rojteler za nemački Blik.

Turnir u Bazelu, koji je Švajcarac osvajao deset puta, uvijek je bio ključan događaj za njegove fanove u toj zemlji. Zbog pandemije turnir je otkazan, a to je najveći udarac za klub “Fans4Roger”. Velika je to šteta. Taj turnir nas je uvijek okupljao u velikom broju,pa je otkazivanje pravi šok za sve – dodao je on.