Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“UDARI ME NEČIM” Kultna grupa Bombaj štampa obradovala publiku novim singlom (VIDEO)

Kultura
Autor:

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kultna sarajevska grupa Bombaj štampa obradovala je publiku novim singlom “Udari me nečim” koji bi trebao biti najava za istoimeni album koji će uskoro predstaviti ovi vječiti rokeri.

Nakon što su početkom 2019. godine objavili pjesmu “Samo lagano” koja se prošlog ljeta slušala i pjevala širom regije, iz Bombaj štampe najavili su i dolazak albuma naziva “Udari me nečim”. Ipak, publika će još morati pričekati na album, a do tada može uživati u najavnom singlu.

Osnivač i gitarista Bombaj štampe Nedim Babović govori da je vanredna situacija zbog pandemije spriječila ekranizaciju nove pjesme, što ne znači da “Udari me nečim” neće dobiti svoj videospot u skorijoj budućnosti.

-Ova pjesma snimljena je prije nekoliko mjeseci. Nismo uspjeli da se sastanemo kako bismo snimili spot, a onda je došla i ova pandemija korona virusa. Da pjesma ne bi čekala na objavu zbog spota, odlučili smo izbaciti ovu popularnu “lyrics” verziju – rekao je Babović.

Na pitanje može li publika očekivati završetak albuma ove godine, Babović odgovara: “Trudimo se.” Usljed vanrednih okolnosti otkazani su i mnogi koncerti Bombaj štampe koji su planirani ovog ljeta. Babović kaže kako su još jedino izvjesni nastupi u Sarajevu tokom festivala te na OK Festu na Tjentištu.

Članovi Bombaj štampe, i to pored Babovića, Branko Đurić Đuro, Edin Hadžagić, Nedžad Podžić Počko i Sanin Lutvić, protekle dvije godine zabavljali su publiku u gradovima širom BiH, ali i susjednih zemalja i inozemstva.

Oni koji su imali priliku prisustvovati nekim od ovih koncerata, mogli su čuti i live izvedbu pjesme “Udari me nečim” prije nego je zvanično predstavljena. Muziku za novi singl radio je Nedim Babović, dok su on i Đuro zajedno pisali tekst. Pjesma je snimljena u Muzičkom centru “Pavarotti” u Mostaru, a Babović je miksao u kućnom studiju, piše Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO