Hronika

"Udario mi je šamar i krenuli smo da se BIJEMO" Otkriveni novi detalji o ubistvu Đorđa Mijatovića, sukob počeo zbog KREM BANANICE

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Odjeljenje za maloljetnike, saslušana su dvojica tinejdžera, osumnjičena za teško ubistvo Đorđa Mijatovića.

"Udario mi je šamar i krenuli smo da se BIJEMO" Otkriveni novi detalji o ubistvu Đorđa Mijatovića, sukob počeo zbog KREM BANANICE
FOTO: FACEBOOK, ZORAN ILIĆ/RINGIER

Dječaka poznajemo od ranije. Tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i krem-bananicu. Poslije izvjesnog vremena on se vratio sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo htjeli da je vratimo. On je otrčao kući.

Ovo su, kako saznaju Novosti, pored ostalog, tokom saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, u Odjeljenju za maloljetnike, ispričala dvojica tinejdžera, osumnjičena za teško ubistvo. Oni su osumnjičeni da su 26. maja, nogama i rukama nasmrt pretukli Đorđa Mijatovića (37), rođenog brata Vojina Mijatovića, potpredsjednika Vlade FBiH.

Zločin se dogodio u parkiću, u Ulici Dragice Končar, na Voždovcu, oko 17.30.

zgrada ubijenog brata ministra vlade federacije bih
FOTO: DIJANA BOGOSAV/RINGIER

– Dječakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu – ispričao je mlađi tinejdžer i dodao.

Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustao i onda smo ga udarali nogama po glavi i tijelu – rekao je on.

Epileptični napad poslije tuče

Posle batinanja, Đorđe Mijatović je bio izvjesno vrijeme svjestan, čak je hodao i pričao, ali mu je ubrzo postalo toliko loše, da je dobio epileptični napad. Prebačen je Urgentni centar, gdje je ponovo došlo do napada, a potom i infarkta. Ubrzo je preminuo. Obdukcija je pokazala da je preminuo usljed teških povreda glave i naprsnuća lobanje.

– Prije tog događaja Mijatović nije bio bolestan, niti je ikad imao simptome epilepsije ili srčane probleme – navodi izvor Novosti iz istrage.

Pročitajte još

Brutalno prebijanje Mijatovića zabilježeno je i na kamerama, kao i bjekstvo dvojice tinejdžera poslije toga. Mlađi (15) je uhapšen sutradan, dok se stariji (16) predao dan kasnije. Inače, mlađi osumnjičeni ima debeli dosije u policiji i prijave za nasilje i tuče. U toku mu je suđenje u Višem sudu u Beogradu, Odjeljenju za maloljetnike, zbog učestvovanja u tuči. Optužen je da je bio dio grupe koja je napala jednog doktora i njegova dva sina, krajem decembra prošle godine u istom dijelu Voždovca, gdje je pretučen Mijatović.

Htio je da se umije

– Ni na kraj pameti mi nije bilo da je Đorđe u životnoj opasnosti. Htio je da se umije, ali smo mu rekli da ako se umije i dođe policija, nema rezultata. Njegova supruga je pozvala policiju, a on joj je tada rekao da su imali baklju, ali da nije htjela da im se zapali – ispričala je žena koja je bila očevidac ovog tragičnog događaja.

“Ne dirajte mi dijete”

Kako tvrde komšije Đorđa Mijatovića, njega su napali tinejdžeri koji već duže vrijeme prave problem u kraju, a koji su zadirkivali jedanaestogodišnjeg Mijatovićevog sina.

– Čuo sam od komšija da im je Đorđe rekao je: “Ne dirajte mi dijete”, a onda su ga oni valjda napali. Ne znam da li su ga pretukli i da li su ga udarili. Oni su se razbježali – kaže Mijatovićev komšija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu