Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UGASILI BI SE BEZ FUDBALA Real i Barselona imaju gubitak 60 miliona evra

Sport
Autor:

Foto: Alejandro Garcia/EPA

Evropska košarka je u velikom problemu. Iako čelnici Evrolige najavljuje veće zarade od TV prava i sponzora, činjenica je da su klubovi sve više zaduženi i da posluju sa gubicima. Tako su prošle godine Olimpijakos, Fenerbahče, Efes prizali velike gubitke i kašnjenja u isplatama igrača.

Uprkos tome španski velikani Real Madrid i Barselona su ove sezone još povećali ulaganja u igrački kadar. U Madrid su stigli Džordan Miki, Nikolas Laprovitola i Salah Mežri.

Barselona je dovela Nikolu Mirotić. Uz njega, Katalonci su potpisali Higinsa iz CSKA, Abrinjesa iz Oklahome, Dejvisa iz Žalgirisa i Dilejnija iz Guangdonga u pokušaju da se dokopaju evropskog trona.

Palco23, sajt fokusiran na ekonomiju u sportu, objavio je podatak koji to najviše ilustruje: košarkaški klubovi Real Madrid i Barselona će ove sezone imati gubitak od ogromnih 60 miliona evra! Zajedno će zaraditi oko 25 miliona evra.

Posebno je sa trošenjem pretjerala Barselona koja će samo za igrače dati 32.900.000 evra što je 59,7% više nego prošle sezone. Real će investirati 30.300.000.

Barselona će od karata i poslovanja dobiti 9.100.000, a Real 15.880.000 evra. Zarada od prodaje reklamnog prostora Reala je 7.500.000 evra što je 9,9% više u odnosu na prošlu sezonu, a Barselonin 2.790.000 što je upola manje u odnosu na prošlu sezonu zato što je katalonski tim izgubio ugovor sa kompanijom Lasa.

Oba kluba bi sigurno bila u ogromnim problemima da nisu u sportskom društvu pa imaju ogromnu pomoć  fudbalskih sekcija. Slične problem imaju i ostali klubovi. Prošle godine je Olimpijakos nekoliko puta bio pod istragom Evrolige zbog neplaćanja igrača,

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO