Gradovi

UGOVORI VRIJEDNI 235.000 KM Aćić: Cilj je povratak Srba u FBiH

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Marko Aćić potpisao je danas sa načelnicima šest opština ugovore o sufinansiranju projekata infrastrukture na području FBiH.

UGOVORI VRIJEDNI 235.000 KM Aćić: Cilj je povratak Srba u FBiH
FOTO:

Ugovori su potpisani sa načelnicima opština Drvar, Odžak, Jajce, Sanski Most, Bosanski Petrovac i Ravno, a za njihovu realizaciju je Sekretarijat izdvojio ukupno 235.000 KM.

Nakon potpisivanja ugovora u Banjaluci, Aćić je rekao novinarima da se ugovori odnose na asfaltiranje lokalnih puteva i trotora u opštini Drvar u vrijednosti 70.000 KM, za finansiranje izgradnje putne infrastrukture u dužini od 400 metara u opštini Bosanski Petrovac u vrijednosti 60.000 KM.

On je naveo da će 20.000 KM biti utrošeno u za izgradnju javne rasvjete u opštini Jajce, za finansiranje izgradnje saobraćajnice i ulične rasvjete u opštini Sanski Most 40.000 KM, za obnovu doma u opštini Odžak 20.000 KM, te za izgradnju javne rasvjete u opštini Ravno 25.000 KM.

Cilj ugovora je povratak Srba u FBiH

Aćić je rekao da su ovi ugovori odnose na povratak Srba u FBiH, te da očekuje da će Republički sekretarijat do kraja godine sa još jednim dijelom načelnika i gradonačelnika iz Republike Srpske i FBiH potpisati ovakve ugovore, a što će zavisiti od raspoloživih sredstava u budžetu.

On je podsjetio da su ovogodišnjim Programom rješavanja problema izbjeglih i raseljenih lica Republičkog sekretarijata predviđena sredstva od dva miliona KM za povratak u Republiku Srpsku i 1,8 miliona KM za povratak Srba u FBiH i rješavanje pitanja interno raseljenih lica.

Završavanje prethodno započetog projekta

Načelnik opštine Drvar Dušica Runjić rekla je novinarima da će ova sredstva zajedno sa donatorskim sredstvima Srbije iskoristiti kako bi se u potpunosti realizovao projekat koji je započet prije nekoliko godina u ovoj opštini.

Runjićeva i načelnik opštine Bosanski Petrovac Dejan Prošić izrazili su zahvalnost Vladi Republike Srpske i Republičkom sekretarijatu za raseljena lica i migracije na izdvojenim sredstvima.

Načelnik opštine Sanski Most Faris Hasanbegović rekao je da ovo nisu prva sredstva koja je Republički sekretarijat dodijelio ovoj opštini, već da je riječ o kontinuiranim sredstvima uz pomoć kojih se poboljšavaju uslovi za život svih ljudi.