Hronika

UHAPŠEN DOK JE BACAO KRVAVU ODJEĆU Srbin priveden u Italiji zbog sumnje da je UBIO UKRAJINKU

Karabinjeri iz Breše uhapsili su K. B. (60) porijeklom iz Srbije zbog sumnje da je umiješan u nestanak Ukrajinke Viktorije Vovktorub (42) koji je prijavljen u Italiji 5. novembra.

UHAPŠEN DOK JE BACAO KRVAVU ODJEĆU Srbin priveden u Italiji zbog sumnje da je UBIO UKRAJINKU
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Policija ga je zatekla dok je pokušavao da se otarasi krvave odjeće, zbog čega mu se za sada na teret stavlja krivično djelo ubistvo.

Ukrajinka Viktorija Vovktorub (42) živjela je nekoliko godina u Italiji, a radila kao barmen u jednom restoranu u tom italijanskog gradu i kao njegovateljica.

Ona i uhapšeni K. B. bili su ranije u vezi, jedno vrijeme su čak i živjeli zajedno u stanu u naselju Prvi maj u Breši, ali kako pišu portali iz Italije, nije najjasnije da li je u trenutku nestanka romansa i dalje trajala.

Videvši da se nekoliko dana ne javlja na telefon, njena prijateljica je 5. novembra prijavila nestanak italijanskoj policiji, obavešteno je tužilaštvo u Breši i potraga je odmah započeta. Za oko im je zapao K. B. njen, kako se vjeruje, bivši parner koju je po svemu sudeći i posljednji vidio živu.

Pročitajte još

Policija je odlučila da ga privede na razgovor i zatekli su ga kako u Breši pokušava da se otarasi tri džaka u kojima je policija prilikom pretresa pronašla garderobu, a tragovima krvi i druge biološke dokaze koji bi mogli da pomognu u rasvjetljavanju zločina.

Tužilac iz Breše naložio je jutros pretres stana šezdesetogodišnjaka kako bi se utvrdilo da li je nesrećna žena ubijena u njegovom domu. Istražitelji Odjeljenja za forenziku primijetili su da u stanu nedostaje tepih i vjeruju da ga je upravo K. B. bacio kako bi se otarasio bioloških tragova Ukrajinke.

U međuvremenu K. B. je smješten u pritvorsku jedinicu, a pred sudijom je negirao krivično djelo ubistvo koje mu se za sada stavlja na teret. Njeno tijelo još nije pronađeno i policija nastavlja potragu, prenosi Blic.