Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UHAPŠEN JUTROS Pukovnik Oružanih snaga BiH poljoprivrednicima NEZAKONITO RENTAO vojno zemljište

Hronika
Autor:

Foto: Ilustracija/Promo

Po nalogu Tužilaštva BiH pripadnici SIPA su na području Sarajeva uhapsili Ramiza Mićivodu  (49), pukovnika u Oružanim snagama BiH.

On se tereti da je, u svojstu aktivnog pripadnika OS BiH u činu pukovnika, zloupotrijebio svoj službeni položaj i ovlaštenja, te od osoba koje se bave poljoprivredom, nezakonito tražio i dobio novac, kako bi omogućio navedenim osobama, da za svoje aktivnosti, koriste zemljište koje je u nadležnosti Oružanih snaga BiH.

– Osumnjičeni se tereti da je, u dva navrata, dolazeći svojim vozilom, izvan službenih objekata i prostorija, od navedenih osoba tražio i primio novac, kako bi iskoristio svoj položaj i pomogao im u korišćenju navedenog vojnog zemljišta – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U predmetu je ostvarena saradnja sa bataljonom Vojne policije OS BiH, a o provedenoj aktivnosti informisano je Ministarstvo obrane BiH.

– Osumnjičeni će biti predat tužiocu koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu –  rekli su u Tužilaštvu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO