Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UHAPŠEN ODGOVORNI ZA UDES Usmrtio ženu automobilom pa POBJEGAO

Hronika
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Muškarac čiji su inicijali S.Dž. (23), nastanjen na području opštine Živinice, uhapšen je u Orašju zbog sumnje da je pobjegao sa mjesta saobraćajne nesreće kod Živinica u kojoj je usljed zadobijenih povreda preminula žena pješak čiji su inicijali R.Dž. (65), saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Policija iz Živinica je operativnim radom i pretragom terena pronašla automobil “pasat”, stranih registarskih oznaka, sa vidnim oštećenjima, za koji postoji sumnja da je učestvovao u navedenoj saobraćajnoj nesreći.

– Brzom akcijom policijskih službenika Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona prikupljena su operativna saznanja o identitetu mogućeg izvršioca, koja su blagovremeno proslijeđena drugim policijskim agencijama i na osnovu kojih su pripadnici Granične policije u Orašju uhapsili S.Dž. – navedeno je u saopštenju.

S.Dž. će na dalje postupanje biti predat policijskim službenicima Uprave policije MUP Tuzlanskog kantona, koji će u saradnji sa tuzlanskim Kantonalnim tužilaštvom nastaviti rad na dokumentovanju navedenog događaja.

Šezdesetpetogodišnja žena R.Dž. preminula je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći na lokalnom putu u mjestu Donja Višća kod Živinica, saopšteno je jutros iz MUP Tuzlanskog kantona.

Ženu je dok se kretala pješke udario nepoznati vozač koji se nakon saobraćajne nesreće, koja se dogodila sinoć oko 17.15 časova, vozilom udaljio sa mjesta događaja.

Povrijeđena žena prevezena je u Univerzitetski klinički centar Tuzla gdje je od zadobijenih povreda preminula sinoć oko 20.00 časova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO