Politika

Uhapšen Srbin iz Leposavića: Optužen za navodne prijetnje ministru samoproglašenog Kosova

Srbina Nebojšu Virijevića iz Leška kod Leposavića danas su uhapsili pripadnici kosovske policije i određen mu je pritvor do 48 časova.

Protesti u Leposaviću
FOTO: RINGIER

Virijević je u srijedu, 16. avgusta, sa sugrađanima protestovao tokom ulaska ministra za povratak samoproglašenog Kosova Radojice Radomirovića u opštinsku zgradu.

Njegov advokat nebojša Vlajić rekao je Srni da je Virijević dao izjavu i da će sutra biti izveden pred sudiju kako bi se izjasnio o samom događaju.

– On je priveden pod optužbom za krivično djelo prijetnja koje je navodno učinjeno prema Radojici Radomiroviću – rekao je Vlajić.

Virijević je zaposlen kao radnik obezbjeđenja u predškolskoj ustanovi “Veselo detinjstvo” u Lešku kod Leposavića.

Srpska lista saopštila je da je današnje hapšenje izvršeno s ciljem da se zastraše Srbi i da im se oduzme pravo da protestuju protiv nelegalnog gradonačelnika i pripadnika specijalnih jedinica samoproglašenog Kosova koji su silom zaposjeli opštinsku zgradu, te da je ovo put ka dodatnoj eskalaciji situacije.

Pročitajte još

Pozivaju međunarodnu zajednicu da prestane da ćuti na teror koji Srbi trpe, a građane Leposavića da budu složni i jedinstveni, jer je država Srbija uz srpski narod.

Iz Srpske liste su naveli da Kurtijeva policija nikada nije tako revnosna prema onima koji napadaju Srbe i prijete da će ih protjerati, kako na sjeveru, tako i na jugu Kosova i Metohije.

Virijević je, kako navode iz Srpske liste, uhapšen po prijavi zamjenika ministra za povratak samoproglašenog Kosova Radojice Radomirovića, “jednog od nekoliko Srba poslušnika režima Aljbina Kurtija”.

Iz Srpske liste naglašavaju da je do pravde i dokaza Radomirović bi bio u pritvoru jer je njegova prošlost puna kriminalnih djela, između ostalog, zbog upućivanja prijetnji jednoj građanki Leposavića i njenoj maloletnoj djeci.

– Zahtevamo da se Virijević, koji je porodičan čovjek, i neko koga poštuju svi u Leposaviću, odmah pusti na slobodu jer nije počinio nikakvo krivično djelo, niti prekršaj – ističu iz Srpske liste.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije