Hronika

UHAPŠENI SE BRANILI ĆUTANJEM Prijavili obuću, a švercovali drogu vrijednu 2 miliona KM

Inspektori Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u noći između četvrtka i petka na graničnom prelazu Gradiška oduzeli su oko 350 kilograma skanka čija vrijednost na iliegalnom narko tržištu dostiže i do 2 miliona maraka.

UHAPŠENI SE BRANILI ĆUTANJEM Prijavili obuću, a švercovali drogu vrijednu 2 miliona KM
FOTO: SIPA

Droga je bila sakrivena u kamionu koji je navodno prevozio obuću iz BiH u Njemačku.

SIPA je akciju izvela pod nadzorom Tužilaštva BiH, uz asistenciju Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, a učestvovali su i pripadnici Uprave za indirektne oporezivanje BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, nakon što je droga otkrivena policija je uhapsila vozača i još jednu osobu koja se nalazila u kamionu.

Izvor iz vrha istrage pojasnio je da su se optuženi prilikom hapšenja branili ćutanjem.

Naš izvor pojašnjava da ovo nije bila slučajna kontrola kamiona, već da se radi o akciji koja je duže vremena detaljno pripremana, te da su inspektori znali da će dileri pokušati da drogu prebace preko granice.

Foto: SIPA
Foto: SIPA

Kamion je zaustavljen na graničnom prelazu, a u papirima je navedeno da prevozi obuću. Kada su inspektori otvorili prikolicu ona je bila puna kartonskih kutija. Tada je uslijedio pregled ovih paketa, te je pronađena droga – pojasnio je izvor blizak istrazi.

U Tužilaštvu BiH su takođe rekli da su u ovoj akciji zaplijenili oko 30 paketa sa drogom, čija će količina biti detaljno utvrđena.

– Po dolasku na granični prelaz policijski službenici Granične policije i SIPA su zaustavili i izdvojili kamion, da bi detaljnim pregledom među ostalom robom bila otkrivena velika količina opojne droge –  istakli su u Tužilaštvu BiH.

Uhapšeni vozači juče su se nalazili na kriminalističkoj obradi poslije čega su predati u nadležnost Tužilaštva BiH, a postupajući tužilac će donijeti odluku o pritvoru.

Oni su se pohvalili podatkom da je ovo četvrta velika zaplijena skanka u količini većoj od 200 kilograma u proteklih 12 mjeseci, koji su realizovali Tužilaštvo BiH i partnerske policijske i bezbjednosne agencije.

Zajedničke akcije

U Upravi za indirektno oporezivanje BiH su rekli da su obavili detaljan pregled kamionske pošiljke, koja je bila prijavljena za izvozno carinjene.

– U pošiljci koja je trebala ići iz BiH u Njemačku za izvozno carinjenje je bila prijavljena obuća. Međutim, detaljnim pregledom kamiona nađena je droga – rekli su u UIO BiH.

Dodali su da ova akcija predstavlja još jedan dokaz uspješno planiranih i izvedenih zajedničkih aktivnosti UIO, SIPA i drugih agencija.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu