Hronika

Uhapšeni Srbin sa KiM u LOŠEM STANJU: Oglasio se njegov advokat, evo za šta ga terete

Advokat Ljubomir Pantović saopštio je da se uhapšeni Ilija E. tereti za krivično djelo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva", dodajući da se zbog lošeg zdravstvenog stanja nalazi u bolnici u Prištini.

Uhapšeni Srbin sa KiM u LOŠEM STANJU: Oglasio se njegov advokat, evo za šta ga terete
FOTO: GEORGI LICOVSKI/EPA

Advokat Pantović ističe da je Iliji određeno policijsko zadržavanje od 48 časova, a da će sutra biti izveden pred sudiju.

– Nakon hapšenja Ilija E. je prebačen u Prištinu. Njega Specijalno tužilaštvo Kosova tereti za krivično djelo “ratni zločin protiv civilnog stanovništva” i po nalogu Tužilaštva njemu je određeno zadržavanje od 48 časova u policijskom pritvoru. Očekujem da sutra bude izveden pred pretresnog sudiju Osnovnog suda u Prištini, po zahtjevu Tužilaštva da mu se odredi i sudski pritvor – kazao je Pantović za Kosovo onlajn.

“U lošem je stanju”

Advokat je dodao da je Ilija u jako lošem zdravstvenom stanju.

– Danas ga je pregledao ljekar u Prištini, i izričito naložio policiji da ga prebace u bolnicu, jer njegovo zdravstveno stanje ne dozvoljava da bude smješten u bilo kakvu pritvorsku ustanovu, pa i policijski pritvor. To je urađeno, i on je u bolnici u Prištini – istakao je advokat.

Pročitajte još

Što se tiče hapšenja Elezovića, advokat Pantović smatra da hapšenje nije bilo najprofesionalnije.

– Ne znam detalje samog hapšenja, ali mogu reći da mi je Ilija rekao da policija nije postupala sa njim grubo. Činjenica da ja kao branilac nisam mogao više sati da znam gdje se on nalazi, zbog čega je uhapšen, i da nije dobio telefonski poziv, ipak govori da sve to nije proteklo po demokratskim standardima i po zakonu – zaključio je Pantović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije