Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

UHAPŠENO VIŠE OSOBA Granična policija BiH privela je nekoliko ljudi koje potražuju nadležni organi

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Službenici Granične policije BiH danas su prilikom ulaska u BiH na graničnom prelazu Brčko uhapsili osobu čiji su inicijali A. P. (29) državljanina BiH, jer je kontrolom utvrđeno da ga potražuje policija Brčko distrikta zbog krivičnog djela paljevina.

Uhapšeni A.P. predat je službenicima policije Brčko distrikta.

Na graničnom prelazu Brod juče je uhapšeno lice čiji su inicijali A.M. (24) jer ga potražuje Opštinski sud u Zenici zbog krivičnog djela šumska krađa.

Uhapšeni je predat službenicima Sudske policije Odžak, saopšteno je iz Granične policije.

Istog dana, na Međunarodnom Aerodromu Sarajevo na letu iz Beča uhapšen je muškarac čiji su inicijali J. S. (38) jer ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srednjobosanskog kantona zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje i ugrožavanje bezbjednosti.

Državljanin BiH predat je službenicima Policijske stanice Bugojno.

Na graničnom prelazu Izačić, prilikom ulaska u BiH uhapšen je dvadesetdevetogodišnji državljanin BiH, čiji su inicijali N.M (29), kojeg potražuje Opštinski sud u Cazinu zbog krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

Osoba N. M. predata je službenicima Sudske policije Bihać.

Uz navedeno, pripadnici Granične policije BiH na graničnim prelazima u ovoj sedmici uhapsili su još i šestoricu državljana BiH i jednog Australije, porijeklom iz BiH, jer ih potražuju nadležni organi u BiH zbog krivičnih djela teška krađa, ugrožavanje bezbjednosti, neovlašteno nabavljanje, nošenje i držanje oružja i municije, oduzimanje tuđe pokretne imovine, prevare u privrednom poslovanju, šumska krađa i drugo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO