Politika

"UHVATIO GA ZA GUŠU, PA GA ŠUTNUO" Dvojica kosovskih poslanika se POTUKLA poslije rasprave u TV emisiji

Kandidati za poslanike dvije najuticajnije opozicione partije, Demokratskog saveza Kosova i Pokreta Samoopredjeljenje, Dardan Molikaj i Haki Abazi, obračunali su se i fizički, nakon izlaska iz studija televizije T7 i učešća u emisiji Presing.

"UHVATIO GA ZA GUŠU, PA GA ŠUTNUO" Dvojica kosovskih poslanika se POTUKLA poslije rasprave u TV emisiji
FOTO: TELESHKRONJA POST/YOURUBE SCREENSHOT

Kako prenosi prištinska Gazeta Expres, tokom sinoćnjeg razgovora u studiju atmosfera je bila napeta, a sagovornici nervozni, što je rezultiralo njihovim fizičkim obračunom odmah nakon učešća u emisiji.

Riječ je o kandidatima dvije stranke, čiji su lideri Isa Mustafa i Aljbin Kurti, koje su do posljednjeg dana pregovarale o mogućoj predizbornoj koaliciji na predstojeći prijevremenim izborima na Kosovu.

Dogovor nije postignut zbog neslaganja o kandidatu za premijera.

Abazi je, navodi portal, situaciju van studija kablovske T7 televizije opisao kao napetu i neugodnu u kojoj ga je Molikaj “hvatao za grlo i zadao mu udarac nogom”.

Molikaj, međutim, tvrdi da se ništa nije dogodilo, osim, kako je rekao, malo napetije rasprave, kao nastavak debate u studiju.

Oglasio se tim povodom Pokret Samoopredjeljenje saopštenjem u kojem stoji da “mafijaške bande, koje su zauzele državu strahuju od nadolazećih promjena koje će uspostaviti Samoopredjeljenje”.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=412&v=uySI667bVO4

Očekuju, kažu, da policija ispita slučaj i preduzme mjere, a CiK su pozvali da zabrani kandidaturu osobama sklonim nasilju sa pojedinih lista.

Kosovska policija je sinoć ispitala osumnjičene, nakon što je dobila informaciju o incidentu.

U policijskom saopštenju stoji da su preduzete sve potrebne pravne mjere s ciljem razjašnjavanja slučaja.

Novinar Presinga je izjavio da se sve dogodilo van studija, da ništa konkretno nije vidio, ali da mu je Abazi rekao da ga je Molikaj fizički napao.