Hronika

Uhvatio lopova koji je ukrao ženi sa vrata lančić "Držao sam ga do dolaska policije, drugi ga vrijeđali"

Čim sam shvatio da je žena opljačkana i vidio lopova pojurio sam za njim. Uhvatio sam ga i držao do dolaska policije. Svi su vidjeli da ga jurim, ali mi niko nije pomogao, ali dok sam ga držao ljudi su se okupili i vrijeđali ga što me je dodatno iznerviralo - kaže Lazar.

Uhvatio lopova koji je ukrao ženi sa vrata lančić "Držao sam ga do dolaska policije, drugi ga vrijeđali"
FOTO: DEJAN BRIZA / RINGIER

O Lazaru Jevtiću rodom sa Kosova i Metohije od srijede priča cijela Srbija. Golim rukama uhvatio je drskog lopova koji je ženi na Zvezdari strgao lanac sa vrata i počeo da bježi.

– Sjedio sam na klupici kod Vukovog spomenika i doručkovao. U jednom trenutku čuo sam vrisak žene. Okrenuo sam se i vidio meni nepoznatog muškarca kako bježi. Shvatio sam da je lopov i da je opljačkao ženu. Sjeo sam na svoju biciklu i pojurio ka njemu. Uhvatio sam ga. U ruci mu je bio zlatan lanac – počinje svoju ispovijest Lazar Jevtić.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, napadnuta žena ubrzo je došla i rekla da je to njen nakit. Za 10 minuta pojavila se i policija, piše Telegraf.

– Nisam povredio lopova niti je on mene. Ono što me je iznerviralo jeste što niko od svjedoka pljačke nije pokušao da uhvati muškarca, a dok sam ga ja držao oko mene se okupilo njih nekoliko koji su mu govorili ružne riječi. Ne opravdavam to što je uradio, ali ko su oni da ga vrijeđaju – kaže Lazar i dodaje da “ne zna šta je muškarac na taj čin natjeralo”.

Lazar je u policiji na Zvezdari dao iskaz o svemu što se dogodilo. U međuvremenu ga je pozvala i žena kojoj je pomogao i zahvalila mu se.

– Čuo sam se sa opljačkanom gospođom i njenom ćerkom. Dala mi je broj telefona i rekla da joj se javim šta god mi zatreba. Nisam ja ovo uradio zbog slave već zato što su me vaspitali da budem čestit i pošten čovek i da pomognem svima kome je pomoć potrebna- dodaje naš sagovornik.

Lazar je diplomirani ekonomista, a trenutno radi kao dostavljač hrane u Beogradu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu