Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

UIO zaplijenila 7 200 pari falsifikovanih Adidas papuča

Biznis
Autor:

Сарајево - фалсофикат папуча "Адидас"

Carinski službenici Uprave za indirektno oporezivanje u Carinskoj ispostavi Sarajevo spriječili su pokušaj uvoza 7 200 pari falsifikovanih papuča poznatog proizvođača sportske opreme “Adidas”.

Nakon prijave za uvozno carinjenje pošiljke koja je kontejnerom u Bosnu i Hercegovinu stigla iz Narodne Republike Kine, carinski službenici UIO pristupili su detaljnom pregledu pomenute pošiljke.

Među ostalom robom, pregledom je utvrđeno da se u pošiljci nalazi i 7 200 komada pari papuča koje su bile obilježene znakom poznatog proizvođača sportske opreme „Adidas“. Posumnjaviši da se radi o falisifikatima poznatog svjetskog brenda, carinski službenici u Carinskoj ispostavi Sarajevo postupili su u skladu sa zakonskim propisima, te su kontaktirali ovlaštenog zastupnika za uvoz robne marke Adidias u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon što je potvrđeno da se radi o povredi prava na korištenje žiga „Adidas“, roba je privremeno oduzeta, a ovlašteni zastupnik za uvoz pomenutog sportskog brenda u BiH, protiv uvoznika falsifikovanih papuča će pokrenuti postupak pred nadležnim sudom.

(Srna)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO