Kultura

ULAZNICE U PRODAJI Džez saksofonista Jovan Maljoković premijerno predstavlja album „Reka života“

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora sutra u 20 časova održaće se koncert poznatog Jovan Maljoković Balkan salsa benda.

ULAZNICE U PRODAJI Džez saksofonista Jovan Maljoković premijerno predstavlja album „Reka života“
FOTO: BANSKI DVOR

Na koncetru u Banskom dvoru poznati beogradski džez saksofonista Jovan Maljoković premijerno će predstaviti novi album „Reka života“. Ovo je njegov 13. autorski album koji je izašao u novembru 2020. godine, ali zbog pandemije virusa korona nije ranije promovisan.

Ulaznice za koncert po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora u periodu od 12 do 18 časova.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Jovan Maljoković je poznati beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer. Sa svojim orkestrom je nastupao na svim domaćim i brojnim festivalima u Evropi, kao i na Kubi.

Jedan je od najplodnijih džez autora u Srbiji. Muzika koju svira je veoma prepoznatljiva. To je fini spoj džeza i tradicionalne muzike. Maljoković je od svog prvog albuma koristio balkansku muziku u svojim džez kompozicijama.

– Etno muzika je naročit vid komunikacije među raznolikim kulturama. To je mogućnost za ljude širom svijeta da se bolje razumiju. Kao što svaka regija ima svoju specifičnu kuhinju, ona ima i svoj specifičan “muzički sos” – rekao je Maljoković u jednom intervjuu.

Jovan Maljokovići i njegov Balkan Salsa Band predstavljali su Srbiju na brojnim evropskim džez festivalima. Maljoković je jedan od osnivača i umjetnički direktor Valjevskog džez festivala. Ovaj festival traje vec dvadeset pet godinai jedini je u Srbiji koji okuplja isključivo domaće džez muzičare. Maljoković je svirao na brojnim albumima naših poznatih pop i rok izvođača, a  Oliver Mandić, Zdravko Čolić, „Bijelo dugme“, „Vampiri“, „Piloti“, samo su neki od njih. Četiri godine je bio solista u orkestru Gorana Bregovića, sa kojim je nastupao na najznačajnijim evropskim festivalima.

Prihvati notifikacije