Sport

UMIČEVIĆ JASAN "Mi smo za dogovor, ne prihvatamo ultimatum"

Odgođen je početak nove sezone u Premijer ligi BiH za rukometaše i rukometašice, ovo je epilog današnje sjednice Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH koja je održana u Sarajevu. 

UMIČEVIĆ JASAN "Mi smo za dogovor, ne prihvatamo ultimatum"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Marinko Umičević

Gotovo pet sati je trajala ova sjednica koja je bila teagikomična i žalosna. Tek tada mi je rečeno da je ovlašćenje koje mi je dao srpski član Upravnog odbora Vojislav Rađa da ga je on u međuvremenu povukao, a da se nije ni javio Aleksandar Miljuš. S toga smo ja i Vladan Šegrt čvrsto držali naše stavove, a nismo mogli donijeti bilo koju odluku bez potrebna naša tri glasa. Što se tiče ženske lige mi smo nudili kompromis da se usvoje propozicije, ali da se obavi novi žrijeb. Međutim, to su odbili predstavnici iz redova hrvatskog naroda. Mi jesmo za dogovor, a nikako ne prihvatamo ultimatum – rekao je Marinko Umičević, potpredsjednik Rukometnog saveza BiH.

Što se tiče muške lige ona je odgođena jer iz FBiH i dalje žele da njihova dva tima upadaju u Premijer ligu BiH, a jedan iz Republike Srpske.

– Mi smo i ranije rekli da tako ne može više. Jasno u članu 95. piše da po jedan klub upada u viši rang. Sad kažu da smo mi protiv Premijer B lige, a mi smo rekli da to može tek kad oni formiraju jednu Prvu ligu, umjesto sadašnje dvije. Ta B liga koštala bi klubove sigurno 150.000 maraka, što je za vrijeme pandemije teško obezbijediti – dodao je Umičević.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske još naglasio i sljedeće

– Danas sam saznao kako je Vojislav Rađa nedavno u Sarajevu rekao gospodinu Trlinu kako je Kup Republike Srpske lokalno i bezvezno takmičenje. Rađa je to meni demantovao, ali pokrenuću istragu kako bi utvrdio pravu istinu – naglasio je Umičević.

Marinko Umičević je najavio za četvrtak, 24. septembar sjednicu Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske

– Dosad smo bili jedinstveni i moramo ostati na tom putu. Ne smije niko nastupati drugačije ako smo nedavno dobili punu podršku našim stavovima na Skupštini našeg Saveza.Marinko Umičević još je naglasio da mu je najviše žao što 26.septembra neće početi Premijer liga, a posebno zbog klubova – zaključio je on.